Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

MOTOR ÖMRÜNÜ ARTTIRAN BAKIMLAR

Eklenme Tarihi:
16 Haziran 2021
 MOTOR ÖMRÜNÜ ARTTIRAN BAKIMLAR

Aracın en önemli parçaların başında motor gelir. Doğru bakımla motorun ömrünü uzatmak mümkün. Motor bakımıyla ilgi önemli noktaları sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin...

Arabanın en çok çalışılan parçası motordur. Aracınızın motorundan yüksek performans bekliyorsanız motorun periyodik bakımını düzenli olarak yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Doğru zamanda doğru bakım yapıldığında motorun ömrünü uzatmak mümkün. Gerekli bakımlar yapıldığında motor kolay kolay bozulmaz. İleride çıkabilecek olası masrafların önüne geçilmesi açısından da periyodik bakımlar asla aksatılmamalıdır. Aracınızı yaz ve kış başlarında 1 ya da 2 defaya mahsus periyodik bakımını, özellikle motor bakımını aksatmadan yapmanız tavsiye edilir.

Motor Ömrünü Uzatan Bakımlar

•          Motor yağını düzenli olarak kontrol edin.  Motor yağı, motorun içinde bulunan parçaların birbirine sürtünüp, aşınmasının önüne geçmesini sağlar ve motorun ömrünü uzatır. Bu yağ aracınızın motor koduna uygun olmalıdır. Üreticinin tavsiye ettiği yağlar bu açıdan önemlidir.

•          Yağ filtresini düzenli aralıklarla değiştirin. Motor çalışması esnasında birbirine sürtünen parçalar sebebiyle az da olsa metal talaşı bırakabilir. Bu metal talaşları yağ filtresinden süzülerek sistemden ayrılır. Motoru uzun süre kullanmak için yağ filtresini kontrol etmeyi unutmayın!

•          Soğutma suyu seviyesini kontrol edin. Yaz ve kış aylarında motor içindeki antifrizli su daima ideal seviyede olması özen gösterin.  Motorun ömrünü uzatmak istiyorsanız, hararet yapmasına izin vermeyin.

•          Sabahları ilk çalıştırma esnasında hemen hareket etmeyin ve yaklaşık 30 saniye kadar bekleyin. Bu işlem sayesinde aşınmalar en aza inecektir.

•          Motor yağ lambası ve soğutma suyu seviyesi lambası uyarı veriyorsa mutlaka kontrolünü yapın.

ÇETAŞ OTOMOTİV GÜVENCESİYLE ARACINIZA BAKIM YAPTIRMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

,

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023