Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

Yeni Elektrikli Araba Peugeot E 2008 Özellikleri

Eklenme Tarihi:
14 Aralık 2022
Yeni Elektrikli Araba Peugeot e 2008 Özellikleri

Elektrikli SUV araçlar arasında fiyat/performans açısından önde gelen modellerden biri hiç şüphesiz Peugeot e-2008’dir. Gerek tasarım gerek ise performansı ile ilgi çekici olması ile oldukça talep gören araç hakkındaki detaylar bu içerikte yer almaktadır. Peugeot e 2008 fiyatları, performansı ve daha birçok detaya aşağıdan ulaşılabilmekte.

PEUGEOT e-2008 Genel Özellikleri Nelerdir?

Mobil elektrikli araçlar göz önüne alındığında Peugeot e 2008 oldukça güçlü bir araç olarak bizleri karşılamakta. SUV yapısında olan araç gerek enerji tüketimi gerek ise performans açısından rakiplerine oranla başarılı iş çıkarıyor. Fiyat bakımından diğer elektrikli SUV araçlara oranla oldukça makul seviyelerde olduğuınu da eklemek gerek.

Aracın en göze çarpan özelliği benzinli SUV 2008’e oldukça benzemesi. Gerek dış görünüm gerek ise iç dizayn bakımından çok yakın araçlar performans açısından da müthiş bir farklılığa sahip değil. Doğa dostu ve uzun süreçte daha ekonomik olması ile Peugeot e 2008 ise daha da öne çıkıyor demek yanlış olmaz.

Peugeot e 2008 yüksek seviye elektrikli araçlarda bulunan özel sürüş modlarına sahip bir araç. Sunduğu üç farklı sürüş modu ile beraber yol koşullarına uygun bir seyahat imkanı sağlamakta denirse yanlış olmaz.

Eco modu, yakıtlı araçlardaki prensibi ile aynı doğrultudadır. Enerji tüketiminin en az olduğu bu sürüş modu sayesinde menzil de artmaktadır. Uzun yol için önerilmeyen bu mod şehir içinde ise oldukça hesaplı hale gelmektedir.

Bir diğer sürüş modu olan Normal mod ise daha çok konfor ve gündelik kullanım odaklıdır. Gerek menzil seviyesini çok düşürmemesi gerek ise performanstan çok kısmaması sebebi ile kullanıcıların en çok kullandığı mod denilebilir.

Spor modu ise diğer araç tiplerinden de alışık olduğumuz gibi maksimum performans odaklıdır. Bu mod içerisinde maksimum güç ve tork ile hızlanma ve maksimum hız artmakta, uzun yolda daha iyi kazanım sağlanmaktadır.

Aracın içerisinde yer alan önemli özelliklerden biri de fren yaparak şarj etme denilebilir. Aracın çalışma prensibinde yer alan bu özellik sayesinde motor freni üzerinden bataryayı şarj etme imkanı sunulmaktadır. Normal frenlere oranla daha az baskı gerektiren fren orta ve artırılmış olmak üzere iki farklı moda sahiptir.

PEUGEOT e-2008 Performansı Nasıldır?

Genel özellikler kısmında aracın performansından sıkça bahsedildi. Biraz daha detaylandırmak için Peugeot SUV 2008’den örnekler vermek daha da etkili olacaktır.

Peugeot e-2008’in hızlanma performansından başlamak konunun anlaşılması için oldukça faydalı olacaktır. Elektrikli araç 0’dan 100 kilometre hıza 9,2 saniye ulaşırken benzinli e 2008 motoru 9,1 saniyede ulaşmakta. Dizel olan versiyonda ise bu süre 9,3’e çıkıyor. Yani elektrikli SUV hızlanma açısından benzinli ile saliselik farkla geride, dizelli ile ise saliselik farkla önde konumlanıyor. Her iki modelin de 130 beygir gücünde olduğunu eklemek gerek.

Bunun yanı sıra Peugeot e 2008 elektirikli araçlardan pek beklenmeyecek şekilde 260 Nm torka da sahip. Ek olarak 100 kW motoru 136 beygir motora denk bir güç sunmakta.

PEUGEOT e-2008 Menzili Nedir?

Performans konusunda oldukça iyi bir sonuç veren Peugeot e 2008, menzil konusunda ise rakiplerine oranla düşük denebilecek seviyelerde. Tam şarj ile Hafif Taşıtlar için Dünya Genelinde Uyumlu Test Prosedürü kapsamındaki testlere göre 332 kilometre menzil sunuluyor. Aracın desteklediği şarj teknolojileri göz önüne alındığında ise bu değerin oldukça tatmin edici olduğunu eklemek gerek.

Şarj edilme biçimine bağlı olarak farklı sürelerde şarj edilebilen araç, halka açık hızlı şarj istasyonlarında 100kW güç sunulması halinde 30 dakikada %80 şarj olabiliyor. Bunun yanı sıra evlere kurulabilen wall box ile ise standart elektrik akımı ile 7,5 saat içerisinde 0’dan %80 seviyesine ulaşmakta. Bu derece performanslı bir araba için süreler oldukça etkileyici seviyelerde denilebilir.

PEUGEOT e-2008 Hız Sınırı Nedir?

Bilindiği üzere elektrikli araçlar ile elde edilebilen hızlar, diğer araçlara oranla sınırlı. Ortalama hızların 130-140 km/s olduğu göz önüne alındığından Peugeot e 2008 için hız sınırı fena değil denilebilir. Aracın hız sınırı 150 km/s olmakla beraber hızlanma performansı sebebi ile hızlıca bu birimleri görmek de mümkün hale geliyor.

Aracın sunduğu hız benzinli araçlara oranla düşük gelebilir. Bu sebeple karşılaştırma yapmak için menzilde olduğu gibi elektrikli araçlar ile kıyaslamak daha doğru olacaktır. Misal olarak pahalı ve sadece spor amacı ile üretilmiş olan Ford Mustang Mach-E GT aracı bile maksimum 200 km/s hıza ulaşabilmekte. Unutulmamalı 2005 model ortalama paket benzinli bir Mustang bile maksimum 224 km/s hız yapıyor.

PEUGEOT e-2008 Batarya Ömrü Ne Kadar?

Peugeot diğer markalara göre direkt olarak batarya ömrünü ortaya koymakta. Belirlenen batarya ömrünün %70’i 160.00 kilometre olarak ifade edilirken araç batarya garantisi de bunun ile sınırlı. Bunun yanı sıra 8 senelik garanti süresi verilirken 160.000 km geçildiği anda da garanti bitmiş oluyor.

%70 batarya ömrü için 160.000 km belirtiliyor ise bu oran ile yaklaşık olarak batarya ömrü 225.000 km’nin biraz üzeri olarak hesaplanabilir. Tabi bunun belirlenmesinde aracın şarj edilme biçimi ve kullanım tipi gibi durumlar da önemli rol oynamakta.

PEUGEOT e-2008 Fiyatları Nedir?

PEUGEOT e-2008 için resmi kanallarda tek bir fiyat belirtilmektedir. Aracın donanım paketi ve motor farklılığı gibi kalemleri olmaması sebebi ile farklı fiyatlarda farklı paketler sunulmamaktadır.

PEUGEOT e-2008 2022 GT 100 kW için Tavsiye Edilen Satış Fiyatı: 905.000 TL’dir.

Belirlenen PEUGEOT e-2008 2022 fiyatı resmi olarak Peugeot tarafından yayımlanmıştır. Araç farklı opsiyonel özellikler de sunması sebebi ile daha yüksek fiyatlarda da sunulabilmektedir. Bayilerden ve farklı satıcılardan alınması halinde fiyatlar değişiklik de gösterebilir.
 

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023