Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

TÜRKİYE’DE EN ÇOK HANGİ RENK ARABA TERCİH EDİLİYOR?

Eklenme Tarihi:
09 Ekim 2020
TÜRKİYE’DE EN ÇOK HANGİ RENK ARABA TERCİH EDİLİYOR?

Araç almayı düşünen sürücülerin; markası ve modeli kadar renginin de ne olacağı en düşündüren belirleyici unsurlardandır. Ülkemizde en çok sevilen araç renkleri; beyaz, gri, siyah, kırmızı, mavi, sarı ve kahverengidir.

Tercih edilen araç renklerinin kişiliğinizi yansıttığını biliyor musunuz? Yazımızda hangi rengin hangi sürücünün tercihi olduğunu anlatacağız.

Beyaz: Saflığın ve temizliğin rengi olan beyaz %56 oranında en çok tercih edilen araç rengi.

Gri: Siyah ve beyazın karışımı olan gri rahatlatıcı etkisiyle %22 oranında en çok sevilen renklerin ikincisidir.

Siyah: En tercih edilen araç rengi listesinin üç numarasında siyah var. Türkiye’deki araç sahiplerinin %7 oranında seçtiği siyah en tartışmalı renklerin başında gelir. Siyah hem karanlığı, kötüyü temsil ederken hem de sadakatin, sabrın rengi kabul edilir.

Kırmızı: Araç sahiplerinin %6 oranında en tercih ettiği dördüncü renk olan kırmızı en dikkat çeken renklerin başında gelir. Kırmızı hayatı tutkuyla yaşayan ve dikkat çekmeyi sevenlerin rengidir.

Mavi: Sakinliğin ve huzurun rengi olan mavi ülkemizde %5 oranında en tercih edilen renklerdendir.

Sarı: Ülkemizde araç sahiplerinin %2,2 oranında en tercih ettiği sarı özgür ruhlu yeniliğe açık insanların tercihidir.

Kahverengi: Sağlamlığın ve güvenin rengi kahverengi ülkemizde araç sahiplerinin  %1,4 oranında seçtiği yedinci renktir. Bu renk araç sahibi kişiler sadelikten hoşlanan aynı zamanda yalnızlıktan hoşlanmayan kişilerdir.

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023