Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

Türkiyede Bulunmayan Popüler Otomobil Modelleri

Eklenme Tarihi:
01 Aralık 2023
 Türkiyede Bulunmayan Popüler Otomobil Modelleri

Türkiye’de Bulunmayan Popüler Otomobiller

Otomobil markaları ürettikleri otomobilleri tüm dünyada satmak ister. Fakat her daim bu mümkün olamayabiliyor. Kimi zaman ülkeler bazında yapılan pazar araştırması sonucu otomobil markaları ürettikleri otomobilin satılmayacağını öngörüp pazara sürmeyebiliyor. Bazı markalarsa kapasiteleri gereği her ülkede satış yapamayabiliyor. Bu yazımızda da Türkiye’de bulunmayan bu otomobillerden söz edeceğiz.

1.Honda E

Japon bir otomobil olan Honda E gerek görünümüyle gerek donanımıyla gerekse elektrikli olmasıyla epey bir dikkat çekiyor. Ufak boyutlarına rağmen gayet şık, sportif bir görünüme sahip. Araç tek şarj ile ortalama olarak 160 kilometre mesafe kat edebiliyor. 0-100 km/h süresi ise fabrika verilerine göre 9 saniye. Maksimum 145 km/h hıza ulaşabilen Honda E Avrupa’daki kullanıcı verilerinden yararlanılarak üretilmiş. Şu an da ülkemizde satışta olmayan aracın önümüzdeki yıllarda ülkemizde de satılması bekleniyor.

2.Toyota Harrier

Toyota üretimi Harrier modeli D segment SUV bir araç. Lexus mühendisleri ile Toyota mühendislerinin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan araç şık görünümü ve donanımı ile kullanıcılardan da onay almış görünüyor. Otomatik CVT şanzıman ile gelen aracımız da 2.0 motor bulunuyor. Kör nokta uyarı sistemi, acil fren destek sistemi gibi güvenlik donanımı araçta bulunmakta. Maksimum 180 km/h hızlara çıkabilen bu aracımız ülkemizde satışta bulunmamakta.

3.Toyota Supra GR

Toyota denilince 7’den 70’e herkesin aklına ilk gelen otomobillerden olan Supra modelinin yenilenmiş görünümüyle yeniden piyasaya sürülen Supra Gr modeli, sportif görünümü ile eski yıllarda olduğu gibi hala dikkat çekici bir model. 2.0 255 beygir ve 3.0 382 beygir gibi üst seviye motor seçenekleri bulunuyor. Yeni bir model olmasına rağmen hala manuel şanzıman seçeneği bulundurması manuel şanzımanlı spor araba seven kullanıcılar için de çok güzel bir seçenek sunuyor. Toyota Supra GR 0’dan 100 km/h hıza 3.9 saniye gibi çok kısa bir sürede ulaşırken maksimum ulaşabildiği hız ise 250 km/h. Bu şahane araç maalesef ülkemizde satışta bulunmamakta.

 4.Pagani Utopia

Spor araba deyince akla gelen yegâne markalardan olan Pagani markasının çatısı altında üretilen Utopia modeli ikonik tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Gerek yukarı yönlü açılan kapıları gerek far tasarımı ile görsel bir şölen yaşatıyor. 6.0 V12 gibi kullanıcılar tarafından çokça sevilen güçlü bir motora sahip. 864 beygir güç sağlayan bu motor sayesinde 0’dan 100’e 3.1 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum 354 km/h gibi hızlara ulaşabilen bu araç maalesef ülkemiz pazarında bulunmayan üst seviye araçlardan biri.

5.Ford Bronco

Ford markasının ürettiği SUV bir araç olan Branco doğa severler için tercih edilebilir bir model. Off-road tutkunları için birçok kolaylığı sağlıyor. Öyle ki Branco’da diğer araçlarda pek de göremediğimiz bir şekilde tüm kapılar araca herhangi bir hasar vermeden kolayca sökülebiliyor. Böylece tamamen çıplak bir araç ile off-road yapmakta pek mümkün. Üst seviye donanımlarıyla da sürüşünüze epey yardımcı oluyor. 3 farklı motor seçeneği bulunan araç 275 beygir ile 315 beygir arasında bir güç üretiyor.0-100 km/h aralığını 6 saniyede tamamlıyor ve maksimum 210 km/h hızlara ulaşabiliyor. Ford Branco da Türkiye’de satışı bulunmayan arabalardan biri.

 

6.Ford Edge

Ford çatısı altında üretilen ve lüks SUV olarak bilinen Edge sportif bir duruşa sahip kaslı yapısı ile dikkat çekiyor. İç dizaynı ise kullanıcıya hitap edecek şekilde geniş ve konforlu olarak düzenlenmiş ve teknolojik parçalar ile donatılmış. Hem ailelerin hem de performans tutkunlarının beklentilerini karşılayacak bir yapıya sahip. 0’dan 100 km/h hıza 7 ila 8 saniye arasında ulaşabilen araç 238 beygir güce sahip. Sportif ve konforlu bu SUV maalesef ülkemizde bulunmuyor.

8.Fiat 600e

Piyasaya sürüldüğü ilk görünüşünün modern dünyaya uygun hale getirilmiş şekilde karşımıza çıkan Fiat 600 kompakt boyutu zarif dış görünüşü ile kullanıcıyı cezbediyor. Crossover SUV olarak adlandırılan araç konforlu iç mekâna sahip. Ayrıca acil fren sistemi, şerit takip asistanı gibi birçok güvenlik donanımına sahip. Elektrikli motora sahip bu araç ile ortalama 406 kilometre mesafe katetebilirsiniz.  156 beygirlik bu motor ile 0’dan 100 km/h hıza 9 saniyede ulaşabiliyor ve maksimum 150 km/h hızlara ulaşabiliyor. Fiat 600e şu an ülkemizde bulunmayan başka bir model.

9.Honda Passport

Doğa severlere yönelik üretilen bu araç Honda çatısı altında üretiliyor. Normal bir SUV’dan farksız görünse de off-road olarak kullanmak için gayet uygun bir araç. Keskin dış hatları ve sportif görünümüne iç mekânda konforlu ve donanımlı kullanıcı dostu bir dizayn eşlik ediyor. 3.5 litrelik V6 motoru 280 beygir güç üretiyor. Bu gücü sayesinde 2 ton civarı yükleri römork yardımıyla çekebiliyor. Bu donanımlı araç da ülkemizde bulunmayan otomobillerden biri.

10.Honda Pilot

Doğa severlere yönelik üretilen ‘Asfalttan kaç’ sloganıyla tanıtılan bu araç Honda çatısı altında üretiliyor. Normal bir SUV’dan farksız görünse de off-road'a gayet uygun bir araç. Keskin dış hatları ve sportif görünümüne iç mekânda konforlu ve donanımlı kullanıcı dostu bir dizayn eşlik ediyor. 3.5 litrelik V6 motoru 280 beygir güç üretiyor. Bu gücü sayesinde 2 ton civarı yükleri römork yardımıyla çekebiliyor. Honda’nın diğer bir modeli Passport’tan bu modeli ayıran boyut farkı. Pilot modeli daha uzun bir şasiye sahip. Bu donanımlı araç da aynı Passport modeli gibi ülkemizde bulunmayan otomobillerden biri.

 

11.Honda Odyssey

Honda markasının ürettiği Odyssey modeli listemizde bulunan diğer araçlardan faklı olarak station wagon bir araba. Modern dizaynı ve konforlu iç mekanı teknolojik donanımları ile ilgi çeken bu araç geniş aileler için en uygun araçlardan biri. Aracın 2. sırasında bulunan koltukları sağ veya sola hareket ettirerek kendinize uygun bir şekilde kullanabiliyorsunuz. 3.5 litrelik V6 motor ile birlikte 280 beygirlik bir güce sahip. Bu motor ile beraber maksimum 180 kilometre hızlara ulaşabilen araç segmentinin en hızlılarından biri. Honda Odyssey de ülkemizde satılmayan araçlardan biri.

12.Hyundai Sonata

Hyundai çatısı altında üretilen D segmenti Sonata şık, sportif ve çarpıcı dış dizaynı ile göze çarpıyor. Geniş ve konforlu iç mekânda göstergelerle birleşik multimedya ekranına yer verilmiş. Acil durum fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı gibi donanımları da bulunan Sonata son derece donanımlı bir araç. 3 farklı motor seçeneği ile sunulan Hyundai Sonata seçilen motor tipine bağlı olarak 285 ila 150 beygir aralığında güç üretiyor. Hyundai Sonata ülkemiz pazarında yer almayan başka bir araç.

13.Acura TLX

Sportif, şık ve keskin hatları ile olağanüstü bir dizayna sahip Acura TLX oldukça iddialı bir araç. Konforlu ve sportif iç dizaynı ile kullanıcı dostu bir iç mekana sahip. Donanım olarak da üst seviye güvenlik donanımlarına sahip. Ön çarpışma uyarı ve fren destek sistemi, şerit takip asistanı, yaya tespit sistemi, trafik tabelası okuma sistemi gibi üst seviye güvenlik donanımları bulunuyor. 2 farklı motor seçeneği ile sunulan Acura TLX 3.0 litrelik V6 motorlu seçeneğinde bu motor sayesinde 355 beygir güce sahip. Maksimum 250 km/h hızlara ulaşabilen otomobil 0’dan 100 km/h hıza 4.7 saniyede ulaşıyor.

14.Cadillac XT6

Amerikan ağırlığını sonuna kadar yansıtan Cadillac’ın uygun fiyatlı ve keskin hatları ile oturaklı bir dizayna sahip aracı XT6 da ülkemizde olmayan araçlardan. Geniş iç hacmi, konforlu ve sağlam yapısı ile Amerika’da sevilen bir araç konumunda. Donanım olarak da fena olmayan bir seviyedeki araç geçmişteki çizgisinin aksine bu aracında fazla lüks ve donanımlı bir yapı sunmamakta. Buna karşında araç ile 2 farklı motor seçeneği bulunurken bunların en güçlüsü 3.6 litrelik V6 motor ve 310 beygir güce sahip. Azami 241 km/h hızlara ulaşabilen otomobil 0’dan 100 km/h hıza ise o koca boyutuna rağmen sadece 6.5 saniyede ulaşıyor.

15.Lexus GX

Ülkemizde yer alsa da Lexus’un tüm modelleri de burada değil. Lexus GX modeli performans ve kullanım açısından oldukça rahatlatan bir SUV araç desek yanlış olmaz. Özellikle yüksek performans özellikleri ile beraber satışa sunulduğu Amerika’da oldukça ilgi çeken bir araç konumunda. Araç içerisinde 301 beygir gücünde 4.6 litrelik V8 bir motor bulunurken bu motor ile beraber en fazla 221 km/s hıza kadar çıkılabilmekte. Bunun yanı sıra aracından 0’dan 100 km/h hıza ulaşması 7,9 saniye sürmekte. Bu bilgilerin aracın tam donanım paketli versiyonu GX 460 LUXURY için geçerli olduğunu da belirtmek gerek.

16.Chrysler 300

Chrysler markasının ürettiği sedan bir araç olan 300 şehir içinde performans severler için güçlü ve premium model. Araç hız tutkunları ve şehirli kişiler için birçok kolaylığı sağlıyor. Donanım olarak da üst seviye performans donanımlarına sahip. Bunların en başında kaputunun altında yer alan 5.7lt V8 363 beygir gücündeki canavar gelmekte. Zorlu yol koşullarına da sedan olmasına karşın oldukça dayanıklı olan Chrysler 300 modeli ile beraber en fazla saatte ve maksimum 210 km/h hızlara ulaşabiliyor. 0-100 km/h aralığını 6 saniyeden az sürede tamamlıyor.

17.Chevrolet Malibu

Ülkemizdeki etkinliği geçtiğimiz senelerde oldukça azalan Chevrolet Amerika pazarına sunduğu Malibu araçları ile klasik modelinin devamlılığını sağlamakta. Sedan araçlar arasından tarihi bağlamda oldukça köklü bir yeri bulunan araç içerisinde bir performans canavarı yer almıyor. Araç üzerinde 4 silindirli 1.5 L 160 beygir bir motor bulunurken araç en fazla 207 km/h hıza çıkabilmektedir. 0-100 km/h hızlanma aralığını 8,3 saniyede tamamlıyor.

18.Volkswagen Virtus

Ülkemizde daha önce hiç bulunmayan ve uzak doğuda daha sık karşılaşılan Volkswagen Victus kendi içerisinde bir kitleye hitap eden bir araba durumunda araç içerisinde 1.5L TSI EVO with ACT motor bulunurken bu motor beraberinde yedi iler şanzımanı da getirmektedir. Bunun yanı sıra 147 beygir olan bu motor 250 Nm tork üretebilmekte. Araç maksimum 190 km/h hıza çıkarken 7 saniyede 0’dan-100 km/s hıza ulaşabilmektedir.

19.Nissan Maxima

Aslında son yıllarda kolay kolay Nissan araç ülkemize ithal yolla dahi gelmemekte. Günümüzde yabancı ülkelerde hala popüler olan bu araç markası yalnızca SUV ve pick-up modelleri ile ülkemizde boy gösteriyor. Nissan Maxima ise performans canavarı bir sedan. Amerika’da talep gören araçlar arasında yer alan araç kaputunun altından 300 beygir gücünde 3.5 litre V6 bir motor barındırmakta. Kataloğunda tanımlama olarak dört kapılı spor araba olarak tanımlanan Maxima cidden bir performans timsali. Spor modu ile daha yüksek performans sunabilen araç maksimum 210 km/h hıza çıkarken yalnızca 5,7 saniyede 0’dan-100 km/s hıza ulaşabilmektedir.

 

Yazar : Çetaş

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023