Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

Lexus Araç Modelleri Ve Özellikleri Hakkında

Eklenme Tarihi:
01 Aralık 2023
Lexus Araç Modelleri ve Özellikleri Hakkında

Lexus Dünyasını Keşfedin!

Son yıllarda ülkemizde adını duyurmaya başlayan ve yıllardır dünya piyasasının sayılı performans araçlarını üreten Lexus markası gözleri kamaştırmakta desek yanlış olmaz. Kendine has tasarımının yanı sıra yüksek performansları araçlarıyla insanların rüyalarını süsleyen Lexus sadece spor araba değil farklı alanlarda da üretimiyle herkese ulaşmaya çalışıyor. Bu içeriğimizde Lexus markasına ve onun altında üretilen güçlü canavarlarına dair detayları bulabilirsiniz.

Lexus Markası Ne Zaman Üretilmeye Başladı?

Otomobil üreticisi Toyota tarafından yan marka olarak piyasaya sunulan Lexus araştır 1989 yılından bu yana üretilmektedir. Marka ilk olarak Nisan ve Honda tarafından oluşturulan yan markalar Infinti ve Acura markalarının piyasaya çıktığı dönemlerde faaliyete başladı. Ekibin üretimleri arasında Toyota tarafından üretilen spor arabaların birçoğu bulunmaktaydı. Bildiğiniz gibi günümüzde Toyota yalnızca klasik modeli olan Supra ile spor araç piyasasında var olmakta. Bunun temel sebebi ise firmanın spor araç dünyasında lexus ile var olmasıdır.

1989 yılında çıkan ilk Lexus araba LS 400 4.0 lt 8 silindir benzinli bir motora sahipti. Yapısı itibariyle daha önce çıkan hiçbir Toyota aracı ise benzemiş. Aynı yıl içerisinde Amerika'daki fuarlarda aracı görücüye çıkaran firma Toyota ile beraber Amerikan piyasasına girmiş oldu. Şunu da belirtmek gerekir ki LS 400 aracı yüksek performansının yanı sıra sessizliği ve ergonomik iç tasarımıyla beraber rakiplerinin oldukça önünde bir araçtı. Markanın bugünlere gelmesinin temel sebebi de böyle güçlü bir araç ile Amerika piyasasında sesini duyurmasıydı.

Doksanlı yılların başına gelindiğinde Lexus Amerika'da en çok satan araştırma firmalarından biri oldu. Bunun akabinde Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada ve İsviçre gibi ülkelere de ihracat yapmaya başladı. Satışların Amerika ve dünya genelinde belli bir seviyeye gelmesiyle beraber LS 400 modelinin yanına Toyota Aristo’yu baz alan GS 300 modelini ekleyerek devam ettiler. O modeli ise ikinci nesil LS 400 modeli takip etti.

Kısacası Lexus ilk olarak 1.989 yılında ürettiği araç ile aynı yıl içinde Amerikan piyasasında var olmasıyla pazara giriş yaptı ve o günden beri pazarın önemli bir aktörü halinde.

 

Lexus Hangi Ülkenin?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Lexus Toyota çatısı altında bir marka olmakla beraber Japon köklerine sahiptir. Toyota mühendisliği altında üretilen spor araçları bünyesinde toplayan bir markadır. Tasarım çizgileri ve donanım özellikleri toyota'dan oldukça farklı olan bu araç markası günden güne spor araba piyasasında popülerliğini arttırmaktadır. Özellikle Şunu eklemek gerek ki Lexus markası Amerika'da en çok satan spor araba konumuna gelmiş durumdadır. Bunun ne kadar önemli olduğunu şöyle belirtmek gerekir ki Amerikan piyasasında başarılı olan markalar genel olarak diğer ülkelerin büyük markaları değildir. Özellikle güçlü ve spor bir araba konusunda yıllardan bu yana aşırı iddialı olan Amerika piyasası için başı çeken markanın bir Japon olması oldukça dikkate değer bir durum.

Amerika'da bu kadar Lexus’un popüler olmasının temel sebebi düşük ücretlerine karşın sunduğu üstün teknolojik özellikleri ve yüksek performansıdır. Aracı satın alan kişiler oldukça memnun kaldığı gibi donanım bakımından Toyota’da da olduğu biçimde sık arızalanma veya sürekli onarıma ihtiyaç duyma gibi bir durumla karşılaşılmaz. Kısacası Japon mühendisliği olabilecek en havalı şekilde Amerikan sokaklarını esir almış durumda. Bugüne bugün neredeyse ülkenin her bölgesinde önemli sayıda Lexus araç görmek mümkün.

Son yıllarda çıkartmış olduğu hibrit benzinli araçlarla beraber düşük yakıt tüketimine karşı yüksek performans sunmasıyla beraber bu durumun sadece Amerika ile kalmayıp dünya geneline de yayılacağı görüşü piyasanın önemli isimleri tarafından dillendirilen bir marka olduğunu da eklemek gerek.

Lexus Arabalarının Hepsi Elektrikli Mi?

Lexus araçlar 1.989 yılından bu yana öğretildiği için hepsinin elektrikli olduğunu söylemek abes olacaktır. Tabii ki şunu da söylemek gerek günümüzdeki ürettiği güncel araçlar için de aynı söylemde bulunmayız. Lexus markası günümüzde elektrikli, benzinli hibrit, dizel devlet, benzinli ve dizel olmak üzere 4 farklı yakıt tipinde araç üretmektedir. Yani kısacası her türlü yakıt tüketimi için farklı bir aracı veyahut da ilgili aracın farklı bir sınıfı bulunmaktadır.

Lexus Araç Modelleri Ve Özellikleri Nedir?

Bu bölümde güncel olarak Lexus tarafından sunulan araç modellerini ve bu modellerin detaylı özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Lexus LC

Spor araba markalarına en öne çıkan araç modelleri genellikle o markanın en güçlü araçlarıdır. Lexus LC de Lexus amiral gemisi durumundaki coupe bir modelidir. Araç 7 farklı donanım paketi seçeneğiyle beraber gelirken benzinli ve benzinli hibrit olmak üzere 2 farklı yakıt seçeneğine sahiptir.

Lexus LC 500 ve LC 500 Convertible modellerinde 471 beygir gücüne sahip 8 silindirli 5. 0 lt bir motor bulunmaktadır. Ara şanzımana ise otomatik 10 ileri biçimindedir. Araç ile beraber 20 ve 21 inç olmak üzere 2 farklı lastik seçeneği sunulmaktadır. Aracın sıfırdan 100 km hıza ulaşması ise yalnızca 4.4 saniye sürmektedir.

Lexus LC 500h modeli ise 354 beygir gücüne sahip 6 silindirli 3.5 lt bir motora sahiptir. Araç şanzımanı ise otomatik multistage’dir. Araç ile beraber 21 ve 22 inç olmak üzere 2 farklı lastik seçeneği sunulmaktadır. Aracın sıfırdan 100 km hıza ulaşması ise yalnızca 4.7 saniye sürmektedir. Bu yüksek performansına rağmen yakıt tüketimi ise sedan bir araba kadar oldukça düşüktür. 100 kilometrede şehir içi yollarda 9.05 litre, şehir dışı yollarda 7.13 litre yakıt tüketen araç ortalama olarak 8.11 litre yakıt tüketmektedir.

Lexus LS

Markanın önde gelen sedan araçlarından olan LS modeli bünyesinde LS 500h gibi oldukça güçlü bir motoru barındırmaktadır. Araç tüm Lexus çizgisinin ortalaması konumunda desek yanlış olmaz. Gerek aracın yüksek performansı gerek ise sunduğu düşük yakıt tüketimi ile birçok kişinin ilgisini cezbettiğini söylemek gerek.

LS 500h motoru ile beraber sadece bir donanım paketine sahip olan araç benzinli hibrit yakıt tüketimi sistemine sahiptir. Aracın kapısının altında bir canavar yatıyor desek yanlış olmaz. 359 beygir gücüne sahip 6 silindirli motoru ile beraber 0’dan 100 km hıza sadece 5.4 saniyede ulaşmaktadır. Bunun yanı sıra aracın ulaşabildiği maksimum hız ise 250 km/s’dir. Bu kadar üstün hızlanma ve hız performansına sahip olan bir aracı yakıt tüketimi ise oldukça şaşırtıcı seviyelerde. Araç ortalama olarak 100 kilometrede 6,2 litre yakıt tüketmektedir. Şehir dışında bu oran 6,0 litre, şehir içindeyse 7,7 litredir.

Lexus ES

Markanın sedan araçlarından olan ES modeli 3 farklı donanım paketiyle gelirken aynı zamanda sadece ES 300h adında bir motora sahiptir. Bu motor da sadece benzinli hibrit yakıt seçeneğine sahiptir.

Lexus ES 300h 218 beygir gücü sunan 2.5 lt bir motora sahiptir. Araç şanzımanı ise otomatik multistage’dir. Aracın sıfırdan 100 km hıza ulaşması ise 8,9 saniye sürmektedir. Aracın yakıt tüketimi ise sedan bir araba için dahi oldukça düşüktür. 100 kilometrede şehir içi yollarda 4,3 litre, şehir dışı yollarda 4,6 litre yakıt tüketen araç ortalama olarak 4,4 litre yakıt tüketmektedir.

Lexus NX

Markanın SUV araçlarından olan NX modeli 8 farklı donanım paketiyle gelirken aynı zamanda NX 350h FWD ve NX 450h+ AWD olmak üzere iki farklı motora sahiptir. Bu iki motor da sadece benzinli hibrit yakıt seçeneği ile gelmektedir. Büyük bir araç olmasına karşın oldukça yüksek performans sunabilen bu modelde kullanıcılar estetik görünümün altında sunulan performansı oldukça beğenilmektedir.

NX 350h FWD motora sahip modeller ile birlikte 242 beygir gücü, 2.5 litre motor ve önden çekiş özelliği gelmektedir. Bu motora sahip araç ile birlikte sıfırdan 100 km saat hıza 8,7 saniye içerisinde ulaşılabilmektedir. Araç içerisindeki pil şarj edilebilir değildir.

NX 450h+ AWD motora sahip modeller ile birlikte 306 beygir gücü, 2.5 litre motor ve 4 tekerden çekiş özelliği gelmektedir. Bu motora sahip araç sıfırdan 100 km saat hıza yalnızca 6,3 saniye içerisinde ulaşılabilmektedir. Araç içerisindeki pil şarj edilebilirdir ve en fazla 6,6 AC yine şarj edilebilmektedir. Diğer modellerin aksine sadece şarj ile beraber 64 km menzil sunabilmektedir.

Lexus RX

Markanın diğer SUV aracı olan RX modeli 7 farklı donanım paketiyle gelirken aynı zamanda RX 350h, RX 450h+ ve RX 500h olmak üzere üç farklı motora sahiptir. Bu üç motor da benzinli hibrit yakıt seçeneği ile gelmektedir. NX modeline göre daha yüksek performans sunabilen bu modelde kullanıcılar sunulan üstün SUV performansını takdir etmektedir.

RX 350h motora sahip modeller ile birlikte 250 beygir gücüve 4 tekerden çekiş özelliği gelmektedir. Bu motora sahip araç sıfırdan 100 km saat hıza 7,9 saniye içerisinde ulaşılabilmektedir. Araç saatte en fazla 200 km hıza kadar çıkabilmektedir. Araç içerisindeki pil şarj edilebilir değildir. Yakıt tüketimi ise 100 km’de 6,4 litredir.

RX 450h+ motora sahip modeller ile birlikte 309 beygir gücü ve 4 tekerden çekiş özelliği gelmektedir. Bu motora sahip araç sıfırdan 100 km saat hıza yalnızca 6,9 saniye içerisinde ulaşılabilmektedir. Araç saatte en fazla 210 km hıza kadar çıkabilmektedir.  Araç içerisindeki pil şarj edilebilirdir ve en fazla 6,6 AC yine şarj edilebilmektedir. Diğer modellerin aksine sadece şarj ile beraber 65 ile 69 km arası menzil sunabilmektedir. Yakıt tüketimi ise 100 km’de 1,2 litredir.

RX 500h motora sahip modeller ile birlikte 371 beygir gücü ve 4 tekerden çekiş özelliği gelmektedir. Bu motora sahip araç ile birlikte sıfırdan 100 km saat hıza 6,2 saniye içerisinde ulaşılabilmektedir. Araç saatte en fazla 210 km hıza kadar çıkabilmektedir.  Araç içerisindeki pil şarj edilebilir değildir. Yakıt tüketimi ise 100 km’de 8,2 litredir.

Lexus LM

Ülkemizdeki nadir minivan araçlardan biri olan Lexus LM modern tasarımı ile beraber sürücülerin dikkatini cezbedebilmiş bir modeldir. Araştır 4 farklı donanım paketi seçeneğiyle gelmektedir. Ara kaputunun altında LM 350H motor bulunurken yakıt olarak ise hibrit benzinli bir sisteme sahiptir.

Lexus LM 350H motoru 250 beygir gücüne sahip 4 silindir bir araçtır. Önden çekişli sürekli değişken bir şanzımana sahiptir. Araç en fazla 190 km/saat hıza çıkabilmektedir. Aracın 0’dan 100 km hıza ulaşması 8,7 saniyedir. Yakıt tüketimi ise 100 kilometrede ortalama 7. 2 litredir. Minivan olması sebebiyle arka koltuklar kapanmamış hâliyle 752 litre hacim bir bagaja sahiptir.

Yazar : Çetaş

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023