Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

KAPORTA ÇİZİKLERİNDEN NASIL KORUNUR?

Eklenme Tarihi:
02 Temmuz 2021
KAPORTA ÇİZİKLERİNDEN NASIL KORUNUR?

Kaporta çizikleri en deneyimli sürücüden acemi sürücüye kadar her sürücünün başına gelebiliyor. Bu durumu önlemek için neler yapmanız gerektiği konusunda sizlere önemli bilgiler vereceğiz.

Aracınızı geniş alanlara park edin
Kaporta çiziklerinden korunmak için aracınızı dar alanlar yerine daha geniş alanlarda park etmelisiniz. Bu şekilde park etmeye çalışan başka sürücülerin aracınıza zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.

Özel korumalar ekleyin
Diğer önerimize gelecek olursak aracınıza özel korumalar eklemek sizi çiziklerden koruyacaktır. Aracınıza boya koruma eklemelisiniz. Farklı isimler ve yöntemlere sahip olan boya koruma uygulamaları, temel olarak aynıdır. Araba boyasının üzerinde yer alan katmana özel bir katman daha eklenerek yapılan bu yöntem aracınızı koruyabilir. Ancak boya koruması aracın kendi boyası kadar uzun süre etkili olmayabilir. Bu sebeple bu uygulamanın birkaç yılda bir yenilenmesi gerekir.

Film kaplamaları kullanın.
Kaporta çiziklerini önlemenin bir diğer yolu ise film kaplamaları kullanmak. Ancak bu yöntemle ilgili dikkat edilmesi gereken nokta ise renk değişikliğidir. Ülkemizde bulunan tüm araçlar, kendi renkleri ile beraber ruhsata kaydediliyor. Bu sebeple de renk değişikliği olması modifikasyona girer ve böyle bir durumda ruhsatta durumun belirtilmesi gibi ekstra süreçler eklenir. Ancak aracınızda kullanacağınız şeffaf filmler için böyle bir durum söz konusu değildir. Şeffaf film uygulaması yapıldıktan sonra herhangi bir sorun yaşanmaz.

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023