Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Eklenme Tarihi:
01 Mart 2021
İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Her keseye ve ihtiyaca göre bulunan ikinci el araç piyasasında; alıcının araç tutkusunun hüsrana dönmemesi için aracı aldıkları firmadan, aracın özelliklerine kadar her şeyi en ince detayına kadar bilmesi gerekiyor. İkinci el araç fiyatları, ikinci el araç alacakların dikkat etmesi gerekenler en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Bu yazımızda bu konulara ışık tutmuş olacağız.

Peki ikinci el araç alacaklar nelere dikkat etmeli?

1) Aracın Kime Ait Olduğu Bilgisi
Bu konuda cep telefonunuzdan DETAY boşluk PLAKA yazarak 5664'e mesaj atarak; ilgili plakalı aracın ruhsat sahiplik yılından, o kullanıcının kaç yıl kullandığına, aracın kaç yıl kaskolu olduğuna kadar tüm bilgileri öğrenmeniz mümkün.

2) Ekspertiz Raporu
Geçtiğimiz yıl hayata geçen yeni düzenleme ile tüm ikinci el araçlarda artık ekspertiz zorunluluğu bulunuyor. Bu sayede aracın ufak ya da büyük çapta yaşadığı tüm kazaları vs. öğrenebilirsiniz.

3) Mekanik Durum ve Motor Kontrolü Bilgisi
Ekspertiz firmalarından veya yetkili servislerden kolaylıkla öğrenebileceğiniz bu bilgi ile ilerde karşılaşacağınız gereksiz masraftan kurtulacaksınız.

4) Lastik Durumu
Aracın iyi performans göstermesi ve oluşabilecek tüm kazaları önlemek açısından lastiklerin standart ölçülerde olması gerekiyor. Lastik diş derinliklerinin yasal aşınma sınırı olan 1,6mm’nin altında olmamasına dikkat etmelisiniz.

5) Kilometre Durumu
İkinci el araç kilometresi arabaların fiyatının yükselmesine etki eden en önemli değerlerden biri olduğu için bu konuda çok fazla sorunlarla karşılaşılıyor. Araç kilometresini en doğru ve güvenilir bir şekilde TüvTürk ve servis kayıtlarından öğrenebilirsiniz.

6) Hasar Kaydı
İkinci el araç fiyatını yükselten diğer bir bilgi ise hasar kaydıdır. Bu konuda sonradan kötü bir sürprizle karşılaşmamak için kesinlikle tramer kaydı sorgusu yapmalısınız. Tramer kaydı sorgulamasını cep telefonunuzdan yapabilirsiniz. Araç şasi numarasını ya da plaka numarasını (HASAR boşluk HASAR ŞASİ NUMARASI) yazıp 5664’e mesaj atarak aracın geçmişte yaşamış olduğu tüm hasar ve kaza kaydına ulaşabilirsiniz. Hasar kaydını aracın şasi numarasından sorgulanması en güvenilir sonucu verecektir.

7)  Yedek Anahtar ve Ekipmanlarının Durumu
Güvenliğiniz için yedek anahtarı çok önemlidir. Herhangi bir hırsızlık durumu ya da sonradan oluşacak gereksiz masraflardan kurtulmak için mutlaka yedek anahtar durumunu mutlaka öğrenin. Yedek anahtar özellikle kasko ödemesinden yararlanabilmek için gereklidir. Ayrıca aracın kitapçıkları, ilk yardım seti, stepne ve kriko gibi ekipmanlarının olmasına dikkat etmelisiniz.

8) Aracın Resmi Kaydı
İkinci el araç alırken aracın MTV ve TPC borçları, yapılandırılan vergi borçları, banka veya başka kurum ya da şahıslara ait haciz durumlarının var olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Noterde aracı alırken kötü bir sürprizle karşılaşmamak için; vergi borçlarını İnternet Vergi Dairesi üzerinden sorgulayabilir, araç üzerindeki haciz durumlarını ise ruhsat sahibinin e-devlet şifresi ile sorgulayabilirsiniz.

9) Fiyat Analizi
İkinci el araç alırken piyasa durumunu ve muadil araçların ne kadara satıldığını önceden araştırmanız gerekir. Her aracın kilometresi ve hasar kaydı aynı olmayacağı için fiyatlarda farklılık yaşamanız mümkün. Bu anlamda en doğru ölçüt ikinci el aracın piyasa eşdeğer fiyatının ne çok altında ne de çok üstünde olmasıdır.

10) Satın Alınacak Yer
İkinci el araç alırken büyük hüsran yaşamamak için alanında uzman kişiler ve firmalar tercih edilmeli. Sektörde 40 yılı aşkın tecrübesiyle; Ford, Renault, Dacia, Opel, Citroen, Peugeot, Isuzu ve Ford Trucks markalarının yer aldığı Çetaş Otomotiv'de ikinci el araç almak için sizleri bekliyoruz.

ÇETAŞ GÜVENCESİYLE İKİNCİ EL ARAÇ FIRSATLARI İÇİN TIKLAYIN!

 

,

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023