Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

GECE YOLA ÇIKACAKLARA ÖNEMLİ TAVSİYELER

Eklenme Tarihi:
09 Temmuz 2021
GECE YOLA ÇIKACAKLARA ÖNEMLİ TAVSİYELER

Gece araba kullanmak, gündüz araba sürmekten çok daha dikkat gerektirir. Gece yolculuk bazı durumlarda sürücüye avantaj sağlarken bazı durumlarda ise dezavantaj olabiliyor. Gece yolculuğun hüsrana dönüşmemesi için sürücünün öncelikle uyku ihtiyacını gidermiş, zinde olması gerekir.

Gündüz ile kıyaslayacak olursak gece yollar daha sakin bir trafiğe sahiptir. Bu yüzden yapılacak en ufak hata kazaya sebep olabilir. Güvenli ve keyifli bir yolculuk için emniyet kemeri kullanmaya ve trafik kurallarına uymalıyız.

Gece yolculuk yapacak ya da yolculuğu geceye kadar sürecek olan sürücülere özel tavsiyelerimizi yazımızda bulabilirsiniz.

  • Öncelikle yola çıkacak olan sürücünün kesinlikle uykusuz, yorgun olmaması gerekiyor. Aksi halde kazalara davetiye çıkarılacağı unutulmamalı.
  • Araçlarla takip mesafesi korunmalıdır. Araç takip mesafesi özellikle yağışlı ve sisli havalarda daha geniş aralıkta tutulmalı.
  • Dikiz aynasını gece moduna almak, arkadan gelen farların sürücüyü rahatsız etmesini önler.
  • Far ayarlarının doğru yapıldığından emin olunmalı, yola çıkmadan far temizliği yapılmış olmalıdır. Yağışlı ve sisli havalarda sis farlarından yararlanmalı.
  • Yolculukta sürücüye eşlik edecek yol arkadaşının olması çok önemlidir. Yol arkadaşıyla keyifli bir yolculuk aynı zamanda güvenli bir yolculuk demektir.
  • Araç göstergelerinin parlaklık ayarları yola çıkmadan önce mutlaka kontrol edilmeli.
  • Sürücüyü trafiğin olduğu yollardan kurtaracak olan GPS kullanmaya özen gösterilmeli.
  • Kesinlikle aşırı hız yapılmamalı.

    ÇETAŞ OTOMOTİV GÜVENCESİYLE ARACINIZIN BAKIM VE KONTROLÜNÜ YAPTIRMAK İÇİN TIKLAYIN!

,

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023