Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

En Az Yakan Manuel Arabalar

Eklenme Tarihi:
01 Aralık 2023
En Az Yakan Manuel Arabalar

Yeni bir araç satın alacağımızda kararımızı etkileyen birçok faktör bulunur. Hangi sınıf tercih etmeliyim? Hangi modeli almalıyım? Hangi şanzıman türünü seçmeliyim? gibi sorular sorarız. Ama özellikle bir faktör satın alım aşamasında seçim yaparken ekstra olarak aklımızı kurcalar. Bu faktör de tercih edeceğimiz aracın yakıt tüketimi faktörüdür. Aradığımız araba nasıl bir araba olursa olsun az yakıt tüketimi her daim daha cazip gelecektir. Bu içeriğimizde de yakıt tüketimi en az olan manuel vites arabaları inceleyeceğiz.

1.Renault Clio 

Ülkemizde en çok satan arabalar arasında bulunan Renault Clio, uzun yıllardan beri imaj değişikliğine uğrasa da sektörde çokça tercih edilen arabalardan biri. Birçok motor seçeneği bulunan aracımızın 1.5 DCI motor ve 5 ileri manuel şanzımanlı seçeneği ile kullanıcılara birçok yönden avantaj sağlıyor. Kullanım rahatlığına sahip olması, arıza durumunda daha az maliyetle işin içinden çıkılabilmesi, hatchback bir model olması sebebiyle şehir içinde daha rahat park yeri bulma imkânı sağlaması tercih edilme sebepleri arasında. Bu sebeplerin yanı sıra Clio’nun yakıt tüketim miktarları tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri. Öyle ki 100 kilometrede şehir içi 3,5 litre, şehir dışı 3,1 litre seviyelerinde yakıt tüketimine sahip.

2. Citroen C-Elysee

Yıllardır değişmeyen ve gözümüzün alıştığı dış tasarımı ile karşımıza çıkan Citroen C-Elysee B segmenti bir araç. Sade ve göze hitap eden iç ve dış tasarımı gayet yeterli. Sade iç dizaynı sayesinde gözünüzü yormadan keyifli bir sürüş deneyimi yaşamak mümkün. Donanımsal olarak da yeterli olan Citroen C-Elysee  acil fren destek sistemi güvenlik donanımına sahip. 1.5 BlueHDI motor ve 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile karşımıza çıkan otomobil, 100 kilometrede şehir içinde 4,3 litre, şehir dışında 3,3 litre seviyelerinde yakıt tüketimine sahip.

3. Skoda Fabia

Skoda markasının hatchback modelleri arasında bulunan Fabia modeli B segmenti hatchback bir araba. Ufak boyutuna rağmen birçok özelliğe sahip olmasıyla kullanıcıları cezbeden bir yapıya sahip bu otomobilimizde, led ön ve arka far grupları, start-stop, otomatik far ayarı, acil durum fren sistemi ve hız sabitleme gibi birçok özellik bulunmakta. Boyutları sayesinde şehir içi günlük kullanımda kullanıcıyı yormayacak bir yapıya sahip bu aracımızın en avantajlı özelliği ise yakıt tüketiminin düşük olması. 1.0TSI motor ve 5 ileri manuel şanzıman düşük yakıt tüketimine sahip Skoda Fabia 100 kilometrede şehir içi 6,0 litre, şehir dışı 3,7 litre gibi çok düşük seviyelerde yakıt tüketimine sahip.

4. Citroen Berlingo

Citroen markasının hafif ticari segmenti bir arabası olan Berlingo şık ve modern görünümüyle dikkat çekiyor. Bu tür bir araba almak istediğinizde gözden kaçamayacak bir araba. Geniş iç hacmi kullanıcıya rahatlık sağlıyor. Günümüze uyum sağlayan kokpit ve iç dizayn kullanıcıya kolaylık sağlıyor. 1.5 BlueHDI motoru ve 6 ileri manuel şanzımanı sayesinde yakıt tüketimi değerleri düşük seviyede. 100 kilometrede şehir içi 4,7 litre, şehir dışı 4,0 litre yakıt tüketimine sahip.

5. Dacia Sandero Stepway

Dacia markasının diğer bir ürettiği model olan Duster’ın yapısından ilham alınan fakat daha ufak boyutlarda B-SUV segmenti bir araç olan Dacia Sandero Stepway modeliyle karşı karşıyayız. Görünüşü itibariyle SUV bir araç olsa da rakiplerine oranla daha ufak boyutlarda. Bu özelliği ile hem suv görünümünün şıklığına erişmek isteyen ama boyutu fazla büyük araba kullanmak istemeyen kullanıcılar için tercih edilebilir bir model. Dacia Sandero Stepway modeli 1.5 dCI motoru ve 5 ileri manuel şanzımanı sayesinde oldukça düşük seviyelerde yakıt tüketiyor. 100 kilometrede şehir içi 3,7 litre, şehir dışı 3,4 litre yakıt tüketimi ile kullanıcısına yardımcı oluyor.

6.Ford Focus

Ford markasının ürettiği bir otomobil olan Focus modeli zarif dış ve iç dizaynı ile ön plana çıkıyor. Donanımsal olarak dolu olan arabada acil durum fren sistemi, çoklu çarpışma uyarısı, şerit değiştirme asistanı gibi birçok üst seviye güvenlik donanımı bulunmakta. Ön tasarım yapısı itibari ile sportif bir görünüme sahip bu araç hatchback kasa seçeneği ile beraber ufak boyutlu sportif bir araba. C segmenti bir araba olan Ford Focus hem sedan hem de hatchback kasa yapısıyla üretiliyor. 1.5 EcoBlue motoru ve 6 ileri manuel şanzımanı ile kullanıcıya verimli bir kullanış sağlıyor. 100 kilometrede şehir içinde 6,1 litre, şehir dışında 4,9 litre yakıt tüketimine sahip.

7.Honda Civic

Şık ve sportif dış tasarımı ile karşımıza çıkan Honda Civic C segmenti bir araç.  Sade ve modern iç dizaynı sayesinde gözünüzü yormadan keyifli bir sürüş deneyimi yaşamak mümkün. Donanımsal olarak da yeterli olan Honda Civic acil fren destek sistemi, yokuş kalkış destek sistemi gibi güvenlik donanımlarıına sahip. 1.6 i-DTEC motor ve 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile karşımıza çıkan otomobil, 100 kilometrede şehir içinde 3,5 litre, şehir dışında 3,4 litre seviyelerinde yakıt tüketimine sahip.

8.Toyota Corolla

Toyota Corolla C segmenti sedan bir araç. Şık iç ve dış tasarımı kullanıcıya fazlasıyla keyif veriyor. Şık sade iç dizaynı sayesinde gözünüzü yormadan keyifli bir sürüş deneyimi yaşamak mümkün. Donanımsal olarak da gayet yeterli olan Toyota Corolla’da led ön ve arka farlar bulunmakta. Acil fren destek, yokuş kalkış desteği gibi güvenlik donanımına sahip. 1.4 D-4D motor ve 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile karşımıza çıkan otomobil, 100 kilometrede şehir içinde 4,7 litre, şehir dışında 3,6 litre seviyelerinde yakıt tüketimine sahip.

9.Renault Megane

Renault markasının ürettiği sedan modellerinden biri olan Megan lüks tasarımı ile ön plana çıkıyor. Kaslı dış görünümü ve konforlu iç yaşam alanı ile kullanıcıya hitap ediyor. Donanımsal olarak da dolu bir araç olanMegan’da ön far grubu led olarak geliyor. Adaptif cruise control, yokuş kalkış destek sistemi, acil fren destek sistemi, şerit takip sistemi gibi güvenlik donanımları ile güvenli bir sürüş sağlayan otomobil ayrıca eller serbest park sisteminin bulunmasıyla da kullanıcıyı cezbediyor. Alışık olduğumuz 1,3 TCe motor ve 6 ileri manuel şanzıman ile donatılmış Megan keyifli bir sürüş imkânı sunuyor. 100 kilometrede şehir içinde 7,3 litre, şehir dışında 4,9 litre yakıt tüketimine sahip.

 

10. Peugeot 2008

Peugeot markasının ürettiği b segmenti suv bir otomobil olan 2008 sade dış ve iç dizaynı ile ön plana çıkıyor. Şehir içi aktif güvenlik sistemi, park assist gibi güvenlik donanımları bulunmakta. İddialı ve sportif bir görünüşe sahip Peugeot 2008 sade dizayn edilmiş iç yaşam alanında konfor olanağı sağlıyor. B-SUV bir araba olan Peugeot 2008, 1.6 e-HDi motor ve 6 ileri manuel şanzımanı ile kullanıcıya verimli bir kullanış sağlıyor. 100 kilometrede şehir içinde 4,7 litre, şehir dışında 3,6 litre yakıt tüketimine sahip.

11.Renault Talisman

Renault markasının ürettiği sedan modellerinden biri olan Talisman lüks tasarımı ile ön plana çıkıyor. Kaslı dış görünümü ve konforlu iç yaşam alanı ile premium bir araba olduğunu açıkça belli ediyor. Donanımsal olarak da dolu bir araç olan Talisman adaptif cruise control, şerit takip sistemi, eller serbest park sistemi ve acil fren destek sistemi gibi güvenlik donanımları ile güvenli bir sürüş sağlıyor. Alışık olduğumuz 1.5 dCi motor ve 6 ileri manuel şanzıman ile donatılmış Talisman keyifli bir sürüş imkânı sunuyor. 100 kilometrede şehir içinde 4,0 litre, şehir dışında 3,4 litre gibi düşük yakıt tüketimi oranlarına sahip.

12.Volkswagen Golf

Volkswagen çatısı altında üretilen C segmenti hatchback bir araba olan Golf ülkemizde de çokça bilinen bir araç. Şık dış tasarımı, kullanıcı dostu modern ve rahat kullanılabilen iç tasarımı kullanıcılar tarafından tercih edilme sebepleri arasında. Şerit takip asistanı, park asistanı gibi güvenlik donanımları bulunan araç 1.6 TDI motor ve 6 ileri manuel şanzımanı ile keyifli ve rahat bir sürüş imkânı sağlıyor. Düşük yakıt tüketimi değerlerine sahip araç 100 kilometrede şehir içi 3,9 litre, şehir dışı 3,2 litre yakıt tüketim değerlerine sahip. Hem tasarımı hem motoru hem de yakıt cimrisi olması Golf’ü tercih edilir kılıyor.

13. BMW 116d ED

BMW 116d Premium C segmentinde bulunan hatchback bir araba. BMW şıklığının hatchback yapısı ile buluşmasıyla ortaya çıkan araç alışık olduğumuz şık BMW tasarımı ile kullanıcıya sunuluyor. Premium hissiyatını sonuna kadar yaşatan iç tasarımı kullanıcıya keyif veriyor. 1.6 motora ve 6 ileri manuel şanzımanı ile keyifli ve verimli bir sürüş sağlıyor. 100 kilometrede, şehir içi 3,9 litre, şehir dışı 3,1 litre gibi düşük yakıt tüketimine sahip. Şık ve tasarruflu bir araç arayanlar için uygun bir araba.

14.Hyundai i20

Ülkemizde çokça bilinen arabalar arasında bulunan Hyundai i20, çokça tercih edilen arabalardan biri. 3 farklı motor seçeneği bulunan aracımızın 1.4 CRDi motor ve 6 ileri manuel şanzımanlı seçeneği ile kullanıcılara birçok yönden avantaj sağlıyor. Kullanım rahatlığına sahip olması, arıza durumunda daha az maliyetle işin içinden çıkılabilmesi, hatchback bir model olması sebebiyle şehir içinde daha rahat park yeri bulma imkânı sağlaması tercih edilme sebepleri arasında. 100 kilometrede şehir içi 4,7 litre, şehir dışı 3,4 litre seviyelerinde yakıt tüketimine sahip.

15.Volkswagen Caddy

Volkswagen markasının hafif ticari segment bir arabası olan Caddy tamamen makyajlanmış şık ve modern görünümüyle dikkat çekiyor. Bu tür bir araba almak istediğinizde şıklığı ve modernliğiyle gözden kaçmayacak bir araba.  Günümüze uyum sağlayan modern, kullanışlı ve kullanıcı dostu kokpit ve iç dizayn kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Şerit takip asistanı, acil durum asistanı, şerit değiştirme asistanı gibi güvenlik donanımlarına sahip. 2.0 TDI motoru ve 6 ileri manuel şanzımana sahip.  100 kilometrede şehir içi 5,9 litre, şehir dışı 3,6 litre yakıt tüketimine sahip.

16.Volkswagen Polo

Volkswagen çatısı altında üretilen B segmenti hatchback bir araba olan Polo ülkemizde de çokça bilinen bir araç. Şık ve sade dış tasarımı, kullanıcı dostu modern ve rahat kullanılabilen iç tasarımı kullanıcılar tarafından tercih edilme sebepleri arasında. Şerit takip asistanı, sürücü yorgunluk tespit sistemi gibi güvenlik donanımları bulunan araç 1.0 TSI motor ve 5 ileri manuel şanzımanı ile keyifli ve rahat bir sürüş imkânı sağlıyor. Düşük yakıt tüketimi değerlerine sahip araç 100 kilometrede şehir içi 6,1 litre, şehir dışı 5,5 litre yakıt tüketim değerlerine sahip.

Yazar : Çetaş

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023

En Az Yakan Manuel Arabalar

Eklenme Tarihi:
01 Aralık 2023
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023