Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Eklenme Tarihi:
16 Şubat 2021
ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

1800’lerin sonunda ilk örneklerini gördüğümüz elektrikli otomobiller, benzinli araçların seri üretimine yenik düştükten tam yarım yüzyıl sonra günümüzde yeniden sahalara geri döndü. Bu geri dönüş, özellikle son dönemde artan sanayileşmenin yol açtığı çevre kirliliği ile oldu.

Peki son dönemde otomotiv sektöründe oldukça dikkat çeken elektrikli araba nedir biliyor musunuz? Elektrikli arabalar bir ya da birden fazla elektrik motorunun birleşmesiyle batar ya da elektrik depolama cihazlarından depoladığı elektrik ile çalışan araçtır. 

Elektrikli araçlar motor yapısı bakımından ikiye ayrılıyor. Bunlar tam elektrikli sistem otomobiller ve hibrit sistem otomobillerdir. Bu iki sistem arasındaki en önemli farkları sıralayacak olursak; hibrit araçlardaki elektrikli motorun, benzinli motora destek olmak amacıyla kullanılması ve elektrikli otomobillerin aksine, hibrit otomobillerin kendi kendini şarj edebilme özelliğine sahip olmasıdır. 

Yazımızda elektrikli araçların hangi avantajlara sahip olduğuna değineceğiz…

Elektrikli araçların avantajları nelerdir?
•    Bakım ücretleri, diğer araçlara kıyasla oldukça düşüktür.
•    En düşük ücretli yakıt türüne sahiptir.
•    En sessiz motor türüdür.
•    Motorlarında çok az parça bulunur.  Bu nedenle aktarım sırasında çok az kayıp yaşanır ve araç çok daha hızlı tepki verir.

Çetaş Otomotiv güvencesiyle elektrikli araç sahibi olmak için tıklayın!

 

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023