Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

ÇOCUKLARLA SEYAHAT EDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Eklenme Tarihi:
18 Haziran 2021
ÇOCUKLARLA SEYAHAT EDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Çocuklarla seyahat ederken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin...

Yapılan araştırmaya göre üç çocuktan ikisi araçlarda yanlış şekilde seyahat ediyor. Çocuklarınız sağlığı ve güvenliği için seyahat ederken uymanız gereken kuralları sizin için sıraladık.

Çocuğunuzun Boy ve Ağırlığına Göre Çocuk Koltuğu Kullanın

Çocuk koltukları, çocukların bedenlerini korumak için tasarlanmıştır. Sadece çocuğun yaşıyla değil boyuna ve kilosuna göre seçilmelidir. Seyahat esnasında, çocuğunuz güvenli şekilde bağlamış olduğunu kontrol edin. Emniyet kemerini kapatın.

Çocuklar Her Zaman Arka Koltukta Seyahat Etmeli

Güvenli bir yolculuk geçirmek istiyorsanız, çocukların seyahati için arka koltukların kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca çocukların yanında onlarla ilgilenecek yetişkin birinin olması gerekir.

Çocuk Koltuğunu Doğru Şekilde Bağlayın

Her seyahatten önce çocuk koltuğunun doğru şekilde bağlanmasına özen gösterin. Montaj talimatlarını dikkatli bir şekilde okuyun.

Emniyet Kemeri Üzerindeki Kayışlara Dikkat

Kemer kayışlarını sıkı bir şekilde bedene yakın oturacak şekilde sıkılmasına özen gösterin.

Kısa Seyahatlere Dikkat

Kısa seyahatlerde gereken özen gösterilmesi gerekir. Yolculuk süresine bakmadan emniyet tedbirlerini almayı unutmayın!

Çocuklara Rahat ve Hava Geçiren Giysiler Giydirin

Kalın giysiler ve sırt çantaları emniyet kemerinin çocuğun bedenini sarmasını önlüyor. Güvenli yolculuk için mont ve sırt çantasıyla seyahat etmeyin.

Tüm Eşyaları Bagaja Koyun

Ani fren veya çarpışma esnasında arka koltuğa sıkıştıran eşyalar ölümcül yaralanmalara sebep olur. Çocuğunuz güvenliği için tüm eşyaları bagaj kısmına yerleştirmenizi tavsiye ederiz.

Kaza Sonrasında Yapılması Gerekenler

Kaza olduktan sonra çocukları araçtan koltuklarıyla çıkartın.

Çocuklarına Örnek Davranışlar Sergileyin

Çocuklar sözlerden ziyade gördüklerinden etkilenir. Ebeveynlerin emniyet kemerini her zaman takması gerekir. Bunların dışında yolda dikkat edilmesi gereken noktalara özen göstermesi gerekir.

Çocuk Kilidini Kontrol Edin

Aracınızı çalıştırmadan önce tüm kapı ve pencerelerin kapalı olduğundan emin olmanız gerekir. Ayrıca çocuk kilidinin aktif olduğunu kontrol etmeniz gerekir.

Türkiye’de boyu 1.40 cm, ağırlığı 36 kg altında bulunan (12 yaş) çocukların seyahat ettiği araçlarda çocuk koltuğu zorunludur. Çocuğunuz sağlığı ve güvenliği için bu kurallara uymanızı gerekir.

 

,

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023