Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

AZ YAKITLA, ÇOK YOL NASIL GİDİLİR?

Eklenme Tarihi:
17 Haziran 2021
AZ YAKITLA, ÇOK YOL NASIL GİDİLİR?

Benzin fiyatları ve dolar kurunda yaşanan artış araç sahiplerini maddi olarak oldukça zorluyor. Özellikle her gün araba kullanmak zorunda kalan sürücüler, yakıt konusunda tasarruf sağlamanın yollarını araştırıyor. Yakıttan tasarruf sağlarken nelere dikkat edilmeli? Yakıttan tasarruf etmenizi sağlayan değerli bilgileri sizin için araştırdık. Detaylı bilgi için okumaya devam edin... 

Araba Sürerken Hızınızı Azaltın

Yakıttan tasarruf etmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş hızı azaltmaktır.

Kaliteli Yakıt Kullanın

Kalitesi düşük yakıtlar kısa vadede tasarruf sağlar ancak uzun vadede aracınıza zarar verir.

Depo Kapağını Kontrol Edin

Yakıt alırken depo kapağını iyice kapatın. Depo kapağından yakıtın sızmamasına ve kapaktan benzinin buharlaşmamasına dikkat edin.

Klimayı Dikkatli Kullanın

Klima çalışırken motor ekstra güç sarf ettiği için yakıt tüketimi artar. Klimayı düşük hızda çalıştırmaya özen gösterin. Bu sayede yakıttan tasarruf sağlarsınız.

Camları Kapatın

Arabanın camları açıkken yolculuk yapıyorsanız daha fazla enerji ve yakıt harcadığınızı unutmayın! Camlarınızı kapatarak yakıt tüketimi dengeleyebilirsiniz.

Ani Fren Yapmayın

Ani fren ve hızlı manevralar yakıt tüketimini artırır. Yakıttan tasarruf etme istiyorsanız yavaş yavaş hızlanmalı ve vites geçişlerini yumuşak tutmanızı tavsiye ederiz.

Yağ ve Hava Filtrelerini Temiz Tutun

Eski ve yıpranmış yağ ve hava filtreleri motorun aşınmasına sebep olduğu için yakıt tüketimi artırır. Bu sebeple yağ ve hava filtrelerin bakımı düzenli olarak yaptırmanız gerekir.

Arabanızı Hafifletin

Aracınıza fazla yük yüklediğiniz durumlarda, aracın ağırlığı artar ve ekstra enerji harcadığı için yakıt tüketimi artar. Bu nedenle gereksiz yükleri araçtan çıkartmanız gerekir.

Lastiklerinize Dikkat Edin

Lastik basıncını düzenli olarak kontrol edin. Lastiğin havası, fabrikanın uygun gördüğü oranda olmasına özen gösterin. Ayrıca lastikleri mevsimine göre değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Aracınızı Yokuşta Boşa Almayın!

Aracınızla yolculuk yaparken yokuş aşağı inerken vitesi boşa almayın! Vitesi boşa almanız, frenleme mesafenizi uzatacağından daha fazla yakıt tüketimine sebep olacaktır.

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023