Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

ARACINIZLA TATİLE ÇIKMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Eklenme Tarihi:
15 Haziran 2021
ARACINIZLA TATİLE ÇIKMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Tatile çıkmayı kim sevmez ki Hele de kendi aracınızla, kendi keyfinize göre yol alacaksanız. Ancak trafikte bazı zorlukları da göz ardı etmemek gerekir. Yolculuğunuzun zehir olmaması için yola çıkmadan önce bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Şimdi bu maddeleri hep birlikte inceleyelim.

Motor Kontrolü

Yola çıkmadan önce aracınızla ilgili her türlü hazırlığı eksiksiz bir şekilde yerine getirmeniz gerekir. Bunların en önemlisi motor bakımınızı yaptırmanızdır. Araç şehirlerarası yolculuklarda uzun süre çalışacağından dolayı motor çok daha fazla performans gösterecektir. Aynı zamanda aracın yağ tüketimi fazla olacağından yağ seviyesini de kontrol ettirmenizi tavsiye ederiz. Her ihtimale karşı kendinizi hazırlarsanız yolculuğunuz için keyif almanız kaçınılmaz olur.

Araç Bakımı

Yakın mesafeler neyse ama uzun yola çıkacaksınız aracınızın bakım kontrollerini yaptırmayı sakın unutmayın. Özellikle aracınızın periyodik bakımı yaklaşmışsa mutlaka rutin bakımını yaptırdıktan sonra yola çıkın. Fren sistemi, balatalar, yağ seviyesi, stepne, lastikler mutlaka dikkat etmeniz gereken aksamlar olsun. Hava sıcaklığı normalin altındaysa yazlık lastiklerle sakın yola çıkmayın. Aksi halde yolda kalabilirsiniz.

Rahat Kıyafetler Giyin

Kendi aracınızla yola çıkıp da rahat olmamanız mümkün değil. E tabi bunda sizin de kıyafet seçiminde rahatlıktan taviz vermemeniz gerekir. Uzun süre yolda olacağınızdan dolayı vücudunuzu sıkmayan, pamuklu kıyafetler tercih etmenizi öneririz.

Aracın Yasal Yükümlülükleri

Aracınızı teknik bakımlarından ziyade yasal yükümlülüklerinin de sorun olarak karşınıza çıkmaması için teknik olarak muayeneden geçmesi mümkün olmayan bir araçla yola çıkmayın. Bunun yanında Zorunlu Trafik Sigortanızın geçerlilik süresini mutlaka kontrol edin.

Yolculuk Öncesi Uykunuzu Alın

Seyahatinizin ve bilmediğiniz yerleri görmenin keyfini gönlünüzce çıkartabilmeniz için mutlaka uykunuzu almış olarak yola çıkın. Özellikle aracı siz kullanacaksınız uykunuzu almış olduğunuzdan iyice emin olun. Aksi halde hem kendi hem de aracınızdaki diğer yolcuların hayatını tehlikeye atmış olursunuz.

İki Saate Bir Mola Verin

Zaten gittiğiniz yerde tatilin tadına varmadan önce dinlenme fırsatınız olacak elbette ancak siz yine de yolculuk esnasında mola vermeye özellikle dikkat edin. Dikkatinizin dağıldığını ya da yorulduğunuzu hissettiğiniz durumlarda mutlaka bir dinlenme tesisinde mola verin. İki saatte bir vereceğiniz kısa molalar sizi hem zihnen hem de bedenen daha güçlü kılacaktır.

Yediklerinize Dikkat Edin

Şehirlerarası yolculuklarda yediklerinize bir nebze daha dikkat etmenizde fayda var. Ağır, yağlı, sindirimi zor yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Yoksa ilerleyen saatlerde yedikleriniz midenizi rahatsız edebilir veya uykunuzu getirebilir.

Sürüş Güvenliğini Sağlayın

Öncelik tabiî ki emniyet kemerinde olmalı. Yavaş gidiyor bile olsanız emniyet kemerinizi takmayı ihmal etmeyin. Önünüzdeki araçla takip mesafesini korumaya özen gösterin ve yüksek sesle müzik dinlemenin dikkatinizi dağıtmasına müsaade etmeyin. Bunun yanında konsol üzerinde görüşünüzü engelleyecek eşyaların olmamasına özen gösterin.

Hız Limitlerine Uyun

Trafik kazalarının çoğunluğu aşırı hız nedeniyle oluşur. Olası tehlikelerin ve ani kazaların önüne geçmek için yasal hız limitlerini bilin ve bu kurallara mutlaka dikkat edin. Otobanlarda 120, bölünmüş yollarda 110, şehirlerarası yollarda 90 km hız sınırını aşmamaya çalışın.

Kendinizi Güvence Altına Alın

Uzun yola çıkmadan önce her türlü ihtimale karşı hazırlıklı olup, aracınız ve kendi güvenliğiniz için Zorunlu Trafik Sigortanızı mutlaka yaptırın.

,

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023