Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar

Renault Clio Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eklenme Tarihi:
09 Kasım 2022
Renault Clio Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Renault Clio Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Renault markasının en çok tercih edilen ve en eski serilerinden olan Clio 2022 modeli ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmakta. Türkiye içerisinde her sene en çok satanlar arasına giren model yeni özellikleri ile galerilerde yerini aldı. Bu içerikten 2022 Renault Clio fiyat listesi ve daha birçok içeriğe ulaşabilirsiniz.

2022   Renault Clio Genel Özellikleri

Renault Clio 2022 kasa tipi olarak tek tip hatchback iken modellerde üç farklı donanım paketi bulunmaktadır. Bu donanım paketlerinin içerisinde 1.0 TCe X-Tronic 90 beygir ve 1.0 Sce 65 bg motor kullanılmakta. Seçilen model özelinde şanzıman tipleri ve bazı özellikleri de değişim göstermektedir.

Türkiye pazarına sunulan Clio modellerindeki 2 farklı motor tipi de benzinlidir. 1.0 TCe X-Tronic motor tiplerinde 95 beygir gücün yanı sıra 142 Nm tork bulunmaktadır. 1.0 Sce motorlarda ise 65 beygir gücün yanında 95 Nm tork bulunur. 1.0 Sce bu sebeple daha giriş seviyesi paketlerde sunulan bir donanım olarak konumlanır.

1.0 X-Tronic motorlarda 0’dan 100 km hıza 12.4 saniyede ulaşılırken, 1.0 Sce motorlarda ise bu süre 17.1 saniye sürmektedir. Her iki motor da 3 silindirli olup X-tronic Turbo kompresör ile Sce ise atmosferik besleme tipi ile çalışmaktadır. X-tronic motorlarda maksimum ulaşılabilecek hız 175 km/s, Sce motorlarda ise 160 km/s’dir.

X-Tronic ve Sce motorların her ikisi de aşağı yukarı aynı Karbondioksit emisyon değerlerine sahiptir. Manuel olan 65 beygir Sce motorlarda kilometrede 113 gram, otomatik olan 90 beygir X-Tronic modellerde ise 116 gram emisyon değeri sunulur. Piyasadaki rakiplerine oranla düşük değerler sunduklarını eklemek gerekir.

Renault araçlar arasında en uygun modeller olması sebebi ile Clio modellerin müthiş bir sürat ve hızlanma sunmadığını göz önüne almak gerekir. Buna rağmen tercih edilmelerinin temel sebepleri ise yakıt performansları ve piyasadaki en uygun fiyatlı araçlar olmasıdır.

Yeni Renault Clio Yakıt Performansı Nasıldır?

Yakıt performansındaki kilit nokta hızlanmada da olduğu gibi motor tipleridir. Her iki motor tipi de farklı tüketim performansı sunar. Bu bölümde verilecek birimler araçların standardı olarak Renault tarafından sunulmak ile beraber araç bakımının doğru yapılıp yapılmaması durumuna göre farklılık da gösterebilir.

Şunu belirtmek gerek herkesin malumu olan ve popülerleşmesinin sebebi olarak görünen Renault Clio 1.5 dci modellerin sunduğu yakıt performansını bu modeller tam anlamı ile görmek mümkün değil fakat çok da müthiş farklar barındırmamakta.

1.0 TCe X-tronic motorların 100 kilometrede tükettiği yakıt şehir içinde 6.1 litre olurken şehir dışı yollardaki tüketimi ise 4.5 litre düzeylerinde, ortalama tüketim de 5.1 litre. Uygun paketlerde bulunan 1.0 Sce motorların 100 kilometre için yakıt tüketimi ise şehir içi 6.3 litre, şehir dışı 4.2 litre ve ortalama 5 litre düzeylerinde.

Yeni çıkan araç modelleri arasında bu tüketim performansları ile oldukça ön plana çıktıklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Renault Clio Hangi Şanzımanı Kullanıyor?

Baştan belirtmek gerek; evet, Renault Clio otomatik vites seçeneği de sunmakta fakat sadece bunun ile kalmıyor. Seçilen motor tipine göre iki farklı şanzımandan biri beraberinde gelmekte.

1.0 TCe X-tronic motorlarda sürekli değişken otomatik şanzıman yer almaktadır. Bu şanzıman tipi hem otomatik hem de manuel şanzıman kullanan sürücülerin kolaylıkla kullanabileceği prensipte tasarlandığı için kolayca uyum sağlanabilir bir yapıdadır.

İş diğer motor tipi olan 1.0 Sce’ye geldiğinde ise sunulan şanzıman manueldir. Klasik biçimde tasarlanan bu vites tipi diğerine göre farklı özellikler barındırmamaktadır. Bu vites tipine sadece 2022 Renault Clio Joy paketlerde ulaşılabilmektedir. Diğer donanım paketlerinde manuel şanzıman opsiyonu sunulmamaktadır.

Renault Clio Full Paket Hangisi?

Renault Clio full paket icon modelidir. Model içerisinde Touch ve Joy paketlere oranla daha fazla özellik sunulmaktadır. Başlıca sunulan özellikler:

  • Standart Elektrokrom iç dikiz aynası,
  • Opsiyonel Sürüş Destek sistemi,
  • Opsiyonel Trafik İşaretleri Tanıma sistemi,
  • Otomatik klima,
  • 7 inç tft sürüş ekranı,
  • Elektrikli park freni.

Diğer paketlerde yukarıdaki özellikler ya opsiyonel olarak ücret dahilinde veya hiç sunulmamaktadır.

Renault Clio Boş Paket Hangisi?

Renault Clio 2022 Joy donanım paketi boş paket olarak da ifade edilmektedir. Touch ve Joy paketlere oranla daha az donanım sunan bu paket opsiyonel eklemeler sayesinde daha da geliştirilebilmektedir. Başlıca Renault Clio Joy paketi özellikleri:

  • Hız sınırlayıcı,
  • Anti blokaj fren sistemi,
  • Yokuş kalkış desteği,
  • Manuel klima,
  • Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar,
  • Full LED ön farlar ve gündüz farları.

 

Renault Clio Donanım Paketleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Renault Clio 2022 modelinin Joy, Touch ve Icon paketleri arasındaki farkları içerik listesine göz gezdirerek bulmak oldukça yorucu olabilir. Bu bölümde dört farklı alan içerisinde Joy, Touch ve Icon paketleri arasındaki farklılıkları sade biçimde aşağıda bulmak mümkündür.

Güvenlik ve Araç Emniyeti

Bir araç için donanım paketlerindeki farkı belirleyen ana unsur hiç şüphesiz güvenlik ve araç emniyeti konusunda sunulmuş özelliklerdir. En boş paket olan Joy ve full paket olan Icon arasındaki farklara bakıldığında neden böyle nitelendirildiklerini anlamak da mümkün. Başlıca Joy paketinde bulunmayan fakat Icon ve Touch için bulunan özellikler:

  • Elektrokrom iç dikiz aynası,
  • Sürüş destek paketi,
  • Aşırı hız uyarı sistemi olarak sıralanabilir.

Jant

Renault Clio 2022 Joy paketler 15” çelik jant sunulurken, Touch ve Icon paketlerde ise 16” alüminyum alaşımlı jantlar sunulmaktadır. Opsiyonel olarak Icon paketler için 17 inç R.S Line elmas kesim alüminyum jant da sunulmakta. Bu jant tipleri araç standardı olarak sunulmanın yanı sıra boyutlarda değişim yapılmaması önerilir. Aksi takdirde araç performansı için dengesizlikler gözlenebilir.

Dış Donanım

Dış donanım konusunda ilk olarak dikkat çeken farklılık sadece Icon donanım paketlerinde sunulan karartılmış arka cam özelliğidir. Bunun yanı sıra diğer göze çarpan dış donanım ise yine Icon paketi için sunulan Turuncu kişiselleştirme paketidir.

İç Donanım

En fazla farklılığın olduğu kısım için iç donanım denilir ise yanlış olmaz. Her paket içerisinde farklı özellikler sunulurken araç içi konfor açısından önemli faydalar sağlamak da mümkün hale gelir. Başlıca paketler arasındaki iç donanım farklılıkları:

  • 7 inç multimedya sistemi ve 9.3 inç multimedya sistemi (Joy paketinde bulunmamaktadır),
  • Telefon için kablosuz şarj opsiyonu (Joy paketinde bulunmamaktadır),
  • Touch ve Joy modeller için manuel klima, Icon modeller için otomatik klima,
  • Icon modeller için otomatik uzun/kısa farlar,
  • Touch ve Icon modeller için elektrokrom iç dikiz aynası (Touch için Park Asistan paketi içeriğidir).

2022 Renault Clio Fiyat Listesi

Sıfır ve Renault Clio 2.el fiyatları için ana değişken donanım paketleridir. Bu bölümde Her bir donanım paketi ve motor seçimi özelinde tavsiye edilen fiyatları bulabilirsiniz.

Joy Donanım Paketi 2022 Renault Clio Fiyat Listesi

  1. Sce 65 Bg Motor Başlangıç Fiyatı: 430.000 TL

1.0 TCe X-Tronic 90 Bg Motor Başlangıç Fiyatı: 495.900 TL

Touch Donanım Paketi 2022 Renault Clio Fiyat Listesi

1.0 TCe X-Tronic 90 Bg Motor Başlangıç Fiyatı: 516.000 TL

Icon Donanım Paketi 2022 Renault Clio Fiyat Listesi

  1. TCe X-Tronic 90 Bg Motor Başlangıç Fiyatı: 558.000 TL

Yukarıdaki Renault Clio fiyat listesi başlangıç fiyatları olup donanım paketlerinin geliştirilmesi sonucunda artabilmektedir. Renault Clio Hatchback olup sedan ve coupe gibi kasa tiplerine sahip değildir. Tüm paketlerdeki motorlar benzinlidir.

Yazar : Çetaş Dijital

2019 RENAULT CLIO 5
2019 RENAULT CLIO 5
Bursa’da üretimi yapılan Renault Clio 5 ile vaat edilen devrim gerçekleşti. Clio, 10 inçlik dev ekranla, dijital sayaçlarla ve yükseltilmiş konsolu ile ayırt edilen Smart Cockpit adlı tamamen yeni bir kokpit ile çıkış yapacak.
Ekleme Tarihi: 01.03.2019
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
Keyif ve konforu bir arada tutan Opel Grandland X çift renkli tavanı, ses yalıtımı, motor gücü ve şık tasarımıyla otomobil sevenlerin yeni gözdesi…
Ekleme Tarihi: 20.10.2020