Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar

Elektrikli Araba Renault Zoe Özellikleri

Eklenme Tarihi:
14 Aralık 2022
Elektrikli Araba Renault Zoe Özellikleri

Son dönemde birçok firma gerek çevre kirliliği gerek ise fosil yakıtların tükenme riski sebebi ile elektrikli araç modellerini piyasaya sürmekte. Renault Zoe ise elektrikli araç piyasasının fiyat/performans modelleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu içerikte Renault Zoe fiyatları nelerdir, batarya ömrü nedir ve menzili nedir gibi farklı sorulara yanıt verilmektedir.

Renault Zoe Genel Özellikleri Nelerdir?

Birçok araç piyasaya farklı sürüm ve motor seçenekleri ile çıksa da Renault Zoe tek bir motor tipi ve yine tek bir donanım paketi ile satışa sunulmaktadır. Bazı farklı modellerde alışılagelmiş şekilde farklı donanım paketleri ve motor seçenekleri olsa da Renault Zoe ilgili kategoride yer almamaktadır.

Araç Renault Intense donanım paketi ve 80 kW Z.E. 50 elektrikli motor ile sunulmakta. Buna ek olarak; beyaz, mineral gri, alev kırmızı, boğaz mavisi ve oberjin moru olmak üzere beş farklı göz alıcı renk opsiyonuna sahiptir.

Tüm araç paketleri içerisinde mod 3 şarj kablosu standart olarak sunulurken istenmesi halinde ek ücret ile mod 2 şarj kablosu da alınabilmektedir. Mod 3 şarj kablosu ile AC halka açık duvar tipi şarj istasyonları ve duvar tipi şarj istasyonlarından aracı şarj etme imkânı sağlanabilmektedir.

Araç hakkındaki şarj süresi, yol performansı ve batarya ömrü gibi önemli konuların cevapları aşağıda yer alan başlıklarda detayları ile verilmiştir. Bunun yanı sıra içeriğin son kısmında 2022 Güncel Renault Zoe fiyatları listesi de yer almaktadır.

Renault Zoe Performansı Nasıldır?

Elektrikli araçların popüler olan versiyonlarının birçoğu standart fosil yakıtlı motora sahip araçların performansına benzer performans göstermektedir. Hızlanma ve ortalama yol performansında tıpkı diğer elektrikli araçlar gibi Renault Zoe de kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir performans sunar.

Aracın hızlanma performansı 0 ile 50 kilometre arasında 3.9 saniye gibi oldukça düşük bir süreyi işaret ederi. 0 ile 100 kilometre hız arası hızlanma ise 11.4 saniye sürmektedir. Bu süre grafiğinin bu kadar farklı olmasının sebebi ise aracın içerisinde bulunan motor için sunulan maksimum hız değerinin fazla olmaması sebebi iledir.

Renault Zoe Menzili Nedir?

Renault Zoe için Hafif Taşıtlar için Dünya Genelinde Uyumlu Test Prosedürü kapsamında yapılan testlerde tam şarj ile 395 km menzile sahip olduğu belirlenmiştir. Bu değer bir sonraki batarya detayları kısmında da görüleceği üzere 1.5 saat şarj ile İstanbul’dan Bursa’ya gidip gelebilir, ek olarak şehir içinde 95 km daha yol yapılabileceği anlamına da gelmektedir.

Araç menzili standartlar kapsamında belirlenmesi sebebi ile sıfır ve iyi bakılmış araçlar özelinde geçerlidir. Buna ek olarak şehir içi ve şehir dışı kullanımlar göz önüne alınmamıştır. Yani bir diğer deyiş ile 395 km kullanım biçimine göre artış veya azalış gösterebilir.

Renault Zoe Hız Sınırı Nedir?

Elektrikli motorların birçoğu maksimum güç konusunda fosil yakıt ile çalışan motorla benzer performans gösterse de hız sınırlarına sahiptirler. Misal olarak Renault Zoe yaklaşık olarak 108 beygir güç ve 225 Nm tork üretmesine karşın en fazla 135 kilometre hıza çıkabilmektedir. Vaat ettiği güç ile daha yüksek hızlara ulaşılabileceği düşünse de elektrikli motorların çalışma prensibi ve araç iç donanım güvenliği diğer motorlara oranla farklılık göstermektedir. Buna ek olarak 0 ile 100 kilometre arası hızlanmadaki grafik düşüşün sebebi de maksimum hızın bu seviyelerde olmasıdır.

Renault Zoe Batarya Ömrü Ne Kadar?

Elektrikli araçların batarya ömürleri genellikle üretici firmaların verdikleri garantiler ile doğru orantılıdır. Renault tarafından verilen batarya ömrü garantisi ise 8 yıl için geçerlidir. 8 yıl için belirlenmiş kilometre ise 160.000 km’dir. Eğer araç 8 yıldan önce 160.000 km yol yapar ise yine garanti bitmiş kabul edilir. Buna ek olarak 8 yıl içinde kaç kilometre yapılırsa yapılsın yine garanti bitmiş olur. Kısacası batarya ömrü için 160.000 km en doğru sınır olacaktır.

Renault Zoe ve Renault Twizy Arasındaki Farklar Nelerdir?

Reanult Zoe ve Renault Twizy arasındaki farklıları üç farklı kategori altında değerlendirmek gerekir. Batarya, performans ve dış donanım.

Batarya

Batarya konusundaki parametreyi en hızlı tam şarj ve %0 ile %80 arası ev tipi şarj süresi olarak ayırmak mümkündür. Menzil ve diğer parametreler de aşağıda yer almaktadır.

  • Renault Zoe’nin en hızlı tam şarj süresi 1 saat 29 dakikadır, Renault Twizy’nin en hızlı tam şarj süresi 3 saat 30 dakikadır.
  • Renault Zoe’nin tam şarj ile menzili 395 km’dir, Renault Twizy’nin tam şarj ile menzili 100 km’dir.
  • Renault Zoe’nin batarya kapasitesi 52 kWh’dir, Renault Twizy’nin batarya kapasitesi 6,1 kWh’dir
  • Her iki araç da Lithium-ion batarya kullanmaktadır.

Performans

  • Renault Zoe’nin motor gücü 108 beygirken, Renault 17 beygirdir.
  • Renault Zoe’nin maksimum tork değeri 225 Nm iken Renault Twizy’nin 57 Nm’dir.
  • Renault Zoe maksimum 135 km/s hıza ulaşırken, Renault Twizy 80 km/s’dir.
  • Renault Zoe 0 ile 50 kilometre arasında 3.9 saniyede çıkarken, Renault Twizy 6,6 saniyede çıkmaktadır.

Dış Donanım

  • Renault Zoe yapı olarak standart bir 5 kapılı Hatchback biçimindedir, Renault Twizy ise tek kişilik bir araçtır.
  • Renault Zoeiçin 5 farklı renk seçeneği varken, Renault Twizy 2 adet ile sınırlıdır.

Renault Zoe Fiyatları Nedir?

Reanult Zoe için fiyat parametresini belirlemek için farklı kıstaslar bulunmamaktadır. Araç tek donanım paketi ve tek motor seçeneğine sahip olduğu için tek fiyat belirlenmektedir.

Renault ZOE Zen 80 kW Z.E. 50 Otomatik vites araç Tavsiye Edilen Satış Fiyatı: 765.900 TL

Yukarıda yer alan Renault Zoe 2022 fiyatı Renault sitesinden alınmıştır. Fiyat satıcı ve araç donanımı yükseltmeleri özelinde değişim gösterebilmektedir.

Yazar : Çetaş Dijital

2019 RENAULT CLIO 5
2019 RENAULT CLIO 5
Bursa’da üretimi yapılan Renault Clio 5 ile vaat edilen devrim gerçekleşti. Clio, 10 inçlik dev ekranla, dijital sayaçlarla ve yükseltilmiş konsolu ile ayırt edilen Smart Cockpit adlı tamamen yeni bir kokpit ile çıkış yapacak.
Ekleme Tarihi: 01.03.2019
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
Keyif ve konforu bir arada tutan Opel Grandland X çift renkli tavanı, ses yalıtımı, motor gücü ve şık tasarımıyla otomobil sevenlerin yeni gözdesi…
Ekleme Tarihi: 20.10.2020