Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar

2019 RENAULT CLIO 5

Eklenme Tarihi:
01 Mart 2019
2019 RENAULT CLIO 5

Bursa’da üretimi yapılan Renault Clio 5 ile vaat edilen devrim gerçekleşti. Clio, 10 inçlik dev ekranla, dijital sayaçlarla ve yükseltilmiş konsolu ile ayırt edilen Smart Cockpit adlı tamamen yeni bir kokpit ile çıkış yapacak. Aralık 2018 ön izlemesinde keşfedilen iç mekan, kalite açısından dev bir adım atıyor. Beşinci nesilden sonra daha sportif ve tasarımsal bir görünüme kavuşan Clio 5, göze çarpan iç ve dış tasarımıyla da dikkatleri üzerinde topluyor.

Bir yıldır Clio 5'in hakkında bilgiler gelmekteydi. Birkaç gün önce, iç fotoğrafları yayınlandı ve Clio 4'ün bir evrimini temsil edeceği açıklandı. Kabinde büyük değişiklikler vaat eden Renault, 28 Ocak Pazartesi günü açıklanmadan önce, üretici bir video teaser aracıyla Clio 5'in bazı özelliklerini gösterime sundu.

Kapının altına, direksiyonun ortasına ve karışık bir döşemeyle süslenmiş ön koltuğun arkasına bakan krom şeridi görüyoruz. Alt beyaz kafa bandının yolcuya bakan kısmının da dahil olduğu kişiselleştirilebilir yeni gösterge panelini görüyoruz. Havalandırma gibi görünen iki ızgara tarafında da değişiklikler göze çarpıyor. 

Renault, sözünü tutuyor gibi görünüyor. Çünkü kokpitin kalitesi için eleştirilen Clio 4 ile hiçbir alakası yok. Orta konsolun altında bir özelleştirme paketine karşılık gelen parlak renkli bir kenarlık da var. Clio 5, bir önceki Clio 4’e göre daha modern bir ön konsol, daha sportif bir direksiyon, dijital gösterge paneli ve dik konumuyla dikkat çeken dokunmatik ekranlı multimedya sistemine sahip. Ayrıca otomatik park sistemi, koltuk ve direksiyon ısıtma, şerit takip asistanı ve elektronik park freni dikkat çeken özellikler arasında bulunuyor.

Clio 5, 30 mm kadar daha alçak ve 4048 cm uzunluğunda. Spor görüntüsüyle dikkat çeken yeni Clio krom detaylarını bu modelinde de koruyor. 

2019 Clio, önceki modelde olan GT-Line yerine RS-Line adında versiyon ile sevenleriyle buluşacak. Renault Sport olarak adlandırılan bu model, hem yüksek performans hem de sportif görünümüyle ön plana çıkıyor. 

Dış cephedeki Renault Logosu ise Clio 5'e logo kullanım sürekliliğinin devam edeceğini gösteriyor. Izgaralar ise yeni bir desen benimsediği için genişletilmiş görünüyor. Izgaraların daha geniş olduğunu görüyoruz.

2019’un ortalarında pazarlanacak olan ve Türkiye’de üretilecek olan Clio 5, beşinci neslin araç özelliklerini büyük ölçüde göstereceğe benziyor.

Gösterge paneli, dijital parçalar ve dokunmatik ekran ile ayırt edilecek gibi görünüyor. R-Link 2 multimedya sistemi, birden çok hizmete bağlanacak olan Connected Cloud Alliance'ı temel alan yeni bir sistemle değiştirilecektir. Ek olarak, Renault 2018'de Clio 5'in test sürüşlerine başladığını duyurmuştu.
 

,

Yazar : Çetaş Dijital

GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
Keyif ve konforu bir arada tutan Opel Grandland X çift renkli tavanı, ses yalıtımı, motor gücü ve şık tasarımıyla otomobil sevenlerin yeni gözdesi…
Ekleme Tarihi: 20.10.2020
YENİ FORD KUGA ALMAK İÇİN 5 NEDEN
YENİ FORD KUGA ALMAK İÇİN 5 NEDEN
SUV tutkunlarının yeni gözdesi Yeni Ford Kuga...
Ekleme Tarihi: 22.10.2020