Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

ARABA PARK EDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Eklenme Tarihi:
08 Haziran 2021
ARABA PARK EDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Araba park etmek büyük ve kalabalık bir şehirde yaşayanlar için büyük bir çile haline gelebiliyor. Özellikle yeni yeni araba kullanmaya başlayan yeni sürücüler içinse durum bir hayli zor.

Araç park etmek, uzun yıllardır araba kullanmayla doğru orantılı mıdır bilinmez ancak pek çok kişinin arabasını park ederken yaşadığı stres trafikte olduğundan daha fazla.

Peki konu bu kadar yaygınken, araba kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir hep birlikte öğrenelim. Birçok araba park etme tekniği mevcut. Paralel park etme, geri geri park etme, düz park etme bir başka deyişle dikey park etme gibi...

-    Paralel Park Etme; 

Araç park etme teknikleri arasında çoğunlukça kabul edilen en zor araba park etme tekniğidir. Bu teknikte insanlar hele de akan bir trafik içindeyse, trafiği aksatmamak adına fazlasıyla stres yapabiliyor.
Paralel park etme tekniğinde, arka arkaya iki araç arasındaki boşluk kendi aracınızı park etmenizle dolar. Yeni model arabaların çoğunda otomatik park etme sistemi ile artık güvenli bir şekilde size verilen komutlarla kolaylıkla aracınızı park edebiliyorsunuz. Otomatik park etme sistemi olmayan araçlar için ise dikiz aynaları çok önem kazanıyor. Ancak yazıldığı kolay bir teknik de değildir.
İki araç arasında makul boşluğu belirledikten sonra, gözünüz devamlı dikiz aynasında, ayağınız da frende hizanızı belirleyin ve arka lastiklerinizi öndeki araç tamponuyla hizaladıktan sonra mümkün olan en dar açıyla geri manevra yaparak aracınızı sakince park edin. Hepsi bu kadar. 

-    Geri Geri Park Etme; 

Genel olarak otoparklarda sıkça karşılan bu park etme stili olan geri geri nasıl park edilir? Aracınızı dik konuma getirin dikiz aynanız sayesinde arkanızı kontrol edin ve yanınızdaki araçların kapılarının açılmasını engellemeyecek şekilde konumuzu ayarlayın. Aslında tüm yapmanız gereken, size ait olan park çizgilerine hizalamanızdır. 

-    Düz Park Etme; 

Park etme teknikleri arasında en kolay park etme tekniği budur diyebiliriz. Çünkü etraf bomboş bütün alan sizin, dilediğiniz hizada aracınızı gördüğünüz boşluklara park edebilirsiniz. Elbette bu teknikte de yine yanınızdaki araçlara dikkat etmeniz gerekir ki kapı açılmalarını engellemeyesiniz.

Bütün bu tekniklerden yola çıkarak şu sonuca varabiliriz. Aracınızı park ederken gözünüzü dikiz aynasından ayırmamanız ve hizanızı düzgün bir şekilde belirlemenizdir. Tabi sakin olmayı unutmamak kaydıyla. Hem kendi aracınızın hem de diğer araçların çıkışlarını kolaylaştırmak için de, öndeki araçla aranızla en az 50 cm gibi bir mesafe bırakmalısınız. Aracınız diğer araçlarla aynı hizadaysa, aracınızı başarılı bir şekilde park ettiniz demektir. Tabi pratik yapmak hem aracınızı park ederken stres yapmanızı önleyecek hem de kolaylıkla bir iki hareketle aracınızı park etmenizi sağlayacaktır. 

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023