Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Eklenme Tarihi:
01 Ocak 2024
Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Bu konuda sorulan başlıca sorulardan biri araba fuarı en iyi nasıl temizlenir olurken merak edilen bir diğer konu da solmuş araba farının nasıl parlatılır olacağı üzerinedir. Bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını aşağıdaki içerikte bulabilirsiniz. 

Araba Farı En İyi Nasıl Temizlenir? 

Araba farı temizlemenin bir çok yöntemi bulunmaktadır. Araba farında mevcut olan deformenin tipine bağlı olarak farklı yöntemler izlenebilir. Bu noktada kişinin yapması gereken araba farındaki temizlenecek unsurun hangi tipte olduğunun tespitini yapmaktır. Bu tespitin ardından gerekli temizlik işlemlerine başlamak daha sağlıklı olacaktır.  

Araba farı temizlemek için aşağıdaki adımları takip etmeniz faydalı olacaktır: 

  1. Farın çevresini bant yardımıyla çevreleyin 

Özel olarak maskeleme bandı kullanarak farın çevresini çizer biçimde bantlayın. Bu noktada farın çevresinde herhangi bir boyalı kısım kalmadığından emin olmanız gerekir. Sonraki işlemlerde bu bölgelerin zarar görebileceğini unutmayın. Sonraki aşamada yapılacak işlemler sonucunda lokal boya yapma ihtiyacı duymamak için uyarılarını lütfen dikkate alın. 

  1. Çizik miktarına göre zımparalama işlemi uygulayın 

Burada kirlilik sebebi olarak görünen çiziklerden dolayı zımpara ile beraber yüzeyin pürüzsüz hale getirilebilmesi mümkündür. Uygun olacak bir zımpara seçerek o zımparayla satılmış olan farın yüzeyine ileri geri hareketlerle uygulama yapın. Bu işlem esnasında fazladan kuvvet harcamamaya çalışın. Zımparalar sıkça ortaya çıkacak olan tortular farın daha mat olmasının sebebi olan kişilerdir. Bu işlem sonunda far eski haline göre daha mat bir forma ulaşacaktır. Bu işlemin devamında daha incir ölçekli bir zımparayla geçerek ilgili far üzerinin tamamen pürüzsüz olduğundan emin olana kadar işlem devam etti. Zımparalama işlemi bittikten sonra far yüzeyini iyice yıkayıp temizleyin ve daha sonrasında da kurulayın. 

Sararmış Araba Farı Nasıl Temizlenir? 

Herhangi bir yerde sarmadan söz konusu açıldıysa devreye girecek 2 kahraman hiç şüphesiz sirke ve sudur. Araç fırını temizlemek için hazırlayacağınız sirke ve su karışımı ile beraber fırındaki sararma görüntüsünden kurtulmak mümkün hale gelebilir. Bunun için bir bardak sirkeyle bir bardak suyu karıştırmanız gerekir. Karıştırdığınız ve elde ettiğiniz bu sıvıyı bir sprey şişesine doldurmanız faydalı olacaktır. Daha sonra temin edeceğiniz mikrofiber bez ile ilginizi sıvıyı farı uygulayarak sararmış araba farı temizleme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlem sonucunda eğer uzun süredir sararma yok ve temizlenebilir formdaysa sararmış görüntüden kurtulabilirsiniz. 

Evde Araba Farı Nasıl Temizlenir? 

Garajınıza da ya da evinizin bahçesinde araba farı temizlemek için yukarıda bahsettiğimiz adımları da uygulayabilirsiniz. Yukarıdaki adımlar özel ekipman gerektirmedikleri gibi evdeki bulunan ekipmanlarla beraber yapılabilir adımlardır. Evinizde yer alan zımpara veya sirkeyle beraber yukarıdaki durumlar için temizleme işlemlerini yapabilirsiniz. Aksi bir durum olmadıkça bu 2 yöntem oldukça faydalı olacaktır. 

Solmuş Araba Farı Nasıl Parlatılır? 

Araç üzerindeki kısımlardan hangisinden bahsedersek bahsedelim solmuş bir parçanın tekrardan parlak hale gelebilmesi için yapılması gereken işlem pasta cila diyebiliriz. Doğru bir şekilde pastacılık uygulaması yapılabilmesi ile beraber aracın tüm parçaları öncekine oranla daha parlak ve daha temiz şekilde görünecektir. 

Pasta Cila İle Far Temizliği Yapılır Mı? 

Pasta cila işlemi ile beraber pazar temizliğinden ziyade mat görüntünün daha parlak hale getirilmesini sağlanabilir. Günün sonunda ortada daha temiz bir görüntü olacağı için bu duruma temizlik adı da vermek çok yanlış olmaz. Fakat yapılan işlerin amacı öncelikle araç farlarını parlatmak ve daha canlı görünüme kavuşturmaktır. 

Yukarıda bahsini ettiğimiz farın zımparalanması işleminden sonra uygulanacak bir pasta cila işlemi farları sıfır görünümüne kavuşturabilmektedir. Bunun için yapılması gereken ilk şey gerekli malzemeleri aldıktan sonra plastik cinayeti ile beraber far yüzeyine sünger ile beraber uygulama yapmaktır. Plastik cilası iyi bir şekilde far yüzeyine dağıtıldıktan sonra far temizleme işlemi son bulabilir. Cinayet işlemin sonucunda far oldukça parlak ve net bir görünüme kavuşacaktır. Bu işlemi dediğimiz gibi zımparalama işlemi üzerine yaparsanız daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz, Eğer direkt olarak bu işlemi uygularsanız mevcut halinden daha parlak olacaktır ama çok temiz bir görüntü elde edip etmeyeceğiniz mevcut haline bağlı olacaktır. 

Far Temizleme Spreyi Nasıl Kullanılır? 

Piyasada birbirinden farklı birçok far temizleme spreyi bulunmakta ve bunlar yapısal olarak birbirinden ayrılmaktadır. Kimisi bireylerde sadece yağ ve kiri odaklanırken kimisi bireylerde de tüm temizlik düşünülerek özel kimyasal katkılı ürünlerin ortaya çıkmasına gayret edilmektedir. Kimi far temizleme seti ürünlerinde solüsyon ve yattığı sprey yardımıyla beraber fuardaki ilgili bölge oldukça yüksek bir sıcaklığa ulaşmakta ve oradaki sıvı kaynama derecesine çıkmaktadır. Bunun sayesinde sıcakla beraber birçok leke çözülmektedir. 

Far temizleme spreyini nasıl kullanıldığını öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken en basit işlem ilgili far temizleme spreyinin arkasında veyahut da kutusundaki kılavuzda yazan talimatları doğru şekilde uygulamak olmalıdır. Bunları yapmanızın ardından ilgili ürün kalitesine göre sunduğu şeyi size vaat edebilecektir. 

Sararmış Far Muayeneden Geçer Mi? 

Araç kozmetik aracın ruhsattaki durumunu bozmadıkça hiçbir şekilde muayeneden geçişine engel bir durum değildir. Bunlar arasında sararmış farlar da bulunmaktadır bir aracın sarılmış bir para sahip olması onun muayeneden geçemeyeceği manasına gelmez. Bu durum muayene esnasında kıstas kabul edilen bir alan değildir. Aracınız sararmış bir farla dahil uyarı da ağızdan muayeneden geçebilir.  Bu noktada dikkat edilmesi gereken unsur muayene için gerekli olan diğer şartlarının sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmektir. 

Farlar Temizlenmezse Ne Olur? 

Farların temizlenmemesi aslında bir aracın görüş açısını etkileyebilen bir durum olsa da çok majör kısıtlamalar da gözlemlenmez. Bu gibi bir durumun ardından farları temizlemek ve ışık yayma oranını artırmak elbette daha akılcı olacaktır fakat bunun yapılmaması durumunda ışıkların hiç çalışmaması gibi bir durumla karşılaşılmaz. Tabii ki araç farlarının çamurla veyahut da daha koyu bir maddeyle temas edip iyice kaplandığını düşündüğümüzde aracın özellikle karanlık havalarda kolay bir şekilde seyir halinde olamayacağı ortadadır. Bu sebeple bu gibi durumlarda akşam yola çıkacaksanız hızlıca farlarını temizlemeniz tavsiye edilir. Aksi takdirde görüş kaybıyla beraber gece yolda sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 

 

 

Yazar : Çetaş

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023