Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

14 EYLÜL İLK YARDIM HAFTASI: ZAMANINDA İLK YARDIM HAYAT KURTARIR!

Eklenme Tarihi:
10 Eylül 2020
14 EYLÜL İLK YARDIM HAFTASI: ZAMANINDA İLK YARDIM HAYAT KURTARIR!

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre özellikle trafik kazalarına bağlı olarak her 24 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor. Bu sayısının bu kadar fazla olması, zamanında acil müdahalenin gerçekleştirilmediğini de gözler önüne seriyor.

Kaza anlarında doğru müdahale çoğu kişiyi sakat kalmaktan kurtarmakta ve yaşamasını sağlamaktadır. Bugün 14 Eylül İlk Yardım Günü.. Sizlere bu anlamda farkındalık yaratarak önemli noktalara dikkat çekmek istiyoruz.

Trafik kazaların yüzde ellisi aşırı hızdan ve uykusuzluktan kaynaklanıyor. Trafikte hız yapmak sadece sürücünün değil onunla aynı aracı ya da yolu paylaşan diğer kişilerin de hayatını riske atıyor.
Bu durum uykusuz bir şekilde direksiyon başında olan sürücüler için de geçerli. Yorgun ve uykusuz bir şekilde araç kullanmak hem kendi hem de çevrenizdekilerin sağlığını tehlikeye sürükler. Kendinizin ve çevrenizdeki diğer insanların hayatını tehlikeye atacak bu davranışlardan kaçınarak, trafik kurallarına uymalısınız.

TRAFİK KAZALARINDA İLK YARDIM NASIL OLMALI?

  • İlk yardımın en önemli ve altın kuralı sakin olmaktır.
  • Yaralının bilincini yitirmemesi adına sürekli konuşularak uyanık tutulmalı ve ambulans gelene kadar asla yalnız bırakılmamalıdır.
  • Kişinin bilinci yerindeyse; hastalığı, alerjisi ya da kullandığı ilaçları öğrenilerek ambulans yetkilerine hemen bilgi verilmelidir.
  • Araçta yangın ya da patlama gibi bir tehlike riski yoksa yaralı kişiyi hareket ettirmeden ambulansın gelmesi beklenmelidir.
  • Yaralının nabız, solunum, kalp atışına bakılmalı. Yerde yatıyorsa eğer olası bir tehlikeye karşın başı yana doğru çevrilmelidir.
  • Yaralının vücudundan kopan uzvu varsa hijyen kurallarına uyularak temiz poşete sıkıca bağlanarak koyulmalı ve ardından o poşet, içi buz dolu başka bir poşetin içine konularak, sağlık görevlilerine teslim edilmelidir.
  • Kolda kırık varsa gazete, çubuk vb. yardımıyla desteklenerek bezle sarılmalıdır.

,

,

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023