Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

Türkiye’De En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araç Modelleri Hangileridir? 

Eklenme Tarihi:
19 Ekim 2023
Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araç Modelleri Hangileridir? 

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araç Modelleri Hangileridir? 

Son yıllarda Türkiye'de elektrikli araçlar, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım sunmasının yanında ekonomik olması ile de popülerlik kazandı. Peki, hangi elektrikli araç modelleri Türkiye'de en çok tercih ediliyor? Elektrikli araçların yaygınlaşmasında, sadece çevresel etkiler değil pek çok faktör, bu tercihin belirlenmesinde etkili olmakta. İçeriğimizde Türkiye’de en çok tercih edilen modeller hangileri, özellikleri neler detayları ile bulabilirsiniz. 

 

Elektrikli araç modellerinin tercih edilmesindeki önemli faktörler nelerdir?  

Elektrikli araçların tercih edilmesinde önemli faktörler, günümüzde sürücülerin yaşamsal ihtiyaçları ve çevresel duyarlılıkları etrafında şekillenmekte ve belirleyici olmaktadır. Ekonomik avantajları ile beraber düşük parça maliyetleri, devletin sunmakta olduğu teşvikler ve çevre dostu olması gibi etkenler, elektrikli araçların tercih edilmesinde en önemli faktörlerdir. Bununla birlikte, teknolojik gelişmeler, yaygınlaşan araç şarj altyapısı, peşi sıra gelen uzun menzil ve çeşitlenen model seçenekleri de elektrikli araçları talep edilir hale getirilmektedir. 

 

TOGG T10X V2 

TOGG T10X V2, Türkiye'nin gururu olan araç, 3400'den fazla kişinin tercihi olmuş durumda ve satış sayıları da günden güne hızla artıyor. T10X V2, 218 beygir gücündeki motoru ve 350 Nm torku ile sıfırdan 100 km/s hıza sadece 7,4 saniyede ulaşıyor. Azami hızı ise 185 km/s, bu da onu sınıfında iddialı bir araç yapıyor. Elektrikli motoru sayesinde sıfır emisyonla şehirlerin havasına katkı sağlayan araç modern ve şık tasarımı ise her yaştan sürücüyü cezbedecek nitelikte. Yenilikçi teknolojilerle donatılan iç mekanı ise günümüz standartlarını tam anlamı ile karşılamakta. 

Renault Zoe 

Renault Zoe, en fazla satılan ikinci elektrikli araç olarak Türkiye'de 1620'den fazla kişi tarafından tercih edildi. Zoe, elektrikli motoru ile 92 beygir güç üretirken ve 225 Nm torka sahip. Sıfırdan 100 km/s hıza ulaşması ise oldukça sınıfına göre fena olmayan seviyelerde. Şehir içinde mükemmel bir kullanım sergileyen araç şarj konusunda da oldukça pratik. Mobilitesi sayesinde dar şehir sokaklarındaki manevra kabiliyetini artırırken, iç mekanındaki geniş alanı da şaşırtıcı seviyede. Elektrikli olmasının yanı sıra Renault'un senelerdir sektörde yarattığı güven ortamı da bu modelin tercih edilmesinde etkili denilebilir.  

MG4 

MG4 ilk kez Türkiye pazarında olmasına rağmen 1380'den fazla sürücünün tercihi durumunda ve uygun fiyatı sayesinde de bu sayılar her geçen gün artıyor. MG4, elektrikli motoru ile 145 beygir güç üretebiliyor ve 280 Nm torka sahip. Uzun menzili, hızlı şarj özelliği ve geniş iç mekanıyla MG4, ekonomik ve modern elektrikli araçların gelecekteki önemli temsilcilerinden biri olacak gibi görünmekte. Sadece şehir içinde değil, uzun yolculuklarda da güvenle kullanabilecek bir seçenek olan araç dinamik ve modern tasarımıyla da dikkat çekmekte. MG4, premium bir sürüş deneyimi sunuyor ve bunun ötesinde performansıyla da öne çıkıyor. 

Yazar : Çetaş

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023