Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar
BLOG

Citroen Ami, Yeni Citroen  Elektrikli Araba

Eklenme Tarihi:
14 Aralık 2022
Citroen Ami, Yeni Citroen  Elektrikli Araba

Citroen firması ve elektrikli araç kelimeleri yan yana geldiğinde ilk akla gelen seri hiç şüphesiz AMI’dir. Elektrikli araç piyasasının bilinen serilerinden olan araç dünya genelinde oldukça talep de görmekte. Citroen Ami ise piyasadaki sayılı ekonomik elektrikli araç arasında yer alıyor. Bu içerikte Citroen Ami fiyatları, batarya ömrü ve menzili hakkında sıkça sorulan sorulara tüm detayları yanıt verilmektedir.

Citroen Ami Genel Özellikleri Nelerdir?

Citroen Ami, piyasada alışılagelmiş modellerin dışında mobil coupe bir araç. İç dizaynı ve dış yapısı bilindik Coupe araçlardan oldukça farklı olan araç piyasadaki sıfır olarak alınabilecek en ucuz araçlar arasında yer almakta.

Araç bol opsiyona sahip bir şekilde piyasaya sürülmemekte. Direkt amaca yönelik bir üretim olmaması sebebi ile tek motor ve donanım paketi ile elde edilebiliyor. Aracın yapısı ve sundukları kapsamında çok fazla bir eklemeye ihtiyaç duymadığını da eklemek gerek.

Araç içerisinde 6 KW gücünde bir elektrik motor bulunmakta. Turuncu, haki, mavi ve gri olmak üzere dört farklı renk opsiyonu olan araç motor gücü bakımından düşük olması sebebi ile B1 ehliyeti ile sürülebilir durumda. Yani 16 yaşında bir birey Citroen Ami ile trafiğe çıkabilir.

Aracın en göze çarpan özelliklerinden bir tanesi de ev tipi şarj edilebilmesi. Bu özelliği ile beraber tamamen mobil bir araç olduğunu ifade etmek mümkün. Hedef kitlesinin daha düşük yaşta ve araba hissiyatı yaşamak isteyen kişiler olduğunu söylemek bu noktadan bakıldığında yanlış olmayacaktır.

Citroen Ami hakkındaki birçok kategoriye dair detaylandırılmış bilgiler başlık başlık olacak şekilde yazı içerisinde yer almaktadır. Citroen Ami fiyat listesi, şarj süresi, batarya ömrü, maksimum ulaşabileceği hız gibi konular ile ilgili detaylı bilgi için ilerleyen başlıklara göz gezdirmeniz önerilmektedir.

Citroen Ami Performansı Nasıldır?

Genel özellikler kısmında altı çizildiği üzere Citroen Ami oldukça mobil ve belli bir amaca yönelik tasarlanmış bir araç. Bu sebeple normal bir araba performansı beklemek oldukça yanlış olacaktır. B1 sınıfımda yer almasının temel sebebi de elektrikli motorunun 6 KW güç sunarak yasal olarak B1 araç sınıfında yer almasıdır.

Aracın hızlanma performansına gelecek olunur ise maksimum olarak 45 km/s hıza ulaştığını belirtmek gerek. Bu sebeple şehir dışı otoyollarda kullanması oldukça güç bir araç denilebilir. Bunun yanı sıra 45 km/s hıza da yaklaşık olarak 10 saniye içerisinde ulaşabilmektedir. Yapı olarak bakıldığında Ami için oldukça iyi bir performans olduğu söylenebilir.

Citroen Ami Menzili Nedir?

Citroen Ami reklamlarında aracın en öne çıkarılan noktalarından bir tanesi menzilidir. Araç tam şarjda 75 kilometre menzile sahiptir. Bu sayı kulağa düşük gelse de aşırı mobil olması ve hızlıca şarj edilebilmesi sebebi ile oldukça iyi bir miktar denilebilir. Evinizdeki standart prizde 3 saatte şarj edeceğiniz bir araç ile 75 kilometre yol gidebilmek oldukça pratik durmakta.

Bu değerler göz önüne alındığında standart prizlerde yaklaşık olarak 12 ile 18 saatte şarj olan araç bataryalarına göre Citroen Ami kullanışlı durmaktadır. Fakat tekrar ifade etmekte yarar var; menzili ve yapısı gereği ile uzun yol için kullanışlı bir araç tipi de değil.

Citroen Ami Hız Sınırı Nedir?

Performans kısmında değinildiği gibi Citroen Ami maksimum 45 km/s hıza ulaşabilmekte. B1 sınıfında olması ve 16 yaşındaki kişilerin kullanabilmesi sebebi ile bu hız makul kabul edilebilir. Tabi ki ortalama bir Opel e-Mokka veya Reanult Zoe gibi elektrikli araçların yanında oldukça düşük kalmakta. Bu sebeple Citroen Ami’nin Renault Twizy gibi mobil olan araçlar ile kıyaslanması daha doğru olacaktır.

Citroen Ami Batarya Ömrü Ne Kadar?

Citroen Ami için bahsedilebilecek en büyük dezavantajı sunduğu batarya ömrü denilebilir. Yapısına göre ideal olsa da rakiplerine oranla daha az bir kullanım ömrü sunulmakta. Citroen tarafından AMI serisi için verilen garanti 2 yıl, 20.000 kilometre ile sınırlı kalmakta. Aracı 2 yıl kullanmanız veya 20.000 kilometreye 2 yıldan önce ulaşmanız halinde de garanti sona ermektedir. Bu sebeple Citroen Ami batarya ömrü 20 bin kilometredir demek yanlış olmaz.

Citroen Ami Fiyatları Nedir?

Citroen Ami için çok farklı fiyat parametresi bulunmamaktadır. Aracın tavsiye edilen satış fiyatlarında tek bir sayı yer almakta. Belirlenen dört renk seçeneği için de tek fiyat bulunmaktadır.

Citroen Ami 2022 Tavsiye Edilen Satış Fiyatı: 224.000 TL’dir.

Yukarıda yer alan Citroen Ami 2022 fiyatı direkt olarak Citroen sitesinden alınmıştır. Fiyat aracın satıcısı ve araç donanımı yükseltmeleri özelinde farklılık gösterebilir. Birçok araçta olduğu gibi Citroen Ami de ana bayileri için şu an yer stokta almamakta.

Yazar : Çetaş Dijital

Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Arkadan İtişli Araç Ne Demektir?
Araçlarda sürekli olarak duyduğumuz arkadan itiş ve dört tekerden çekiş gibi kavramlardan birine bu içerikte detaylandırma yapılmıştır. Bu içerikte arkadan itişli araç ne demektir, alırken nelere dikkat etmek gerekir ne gibi özellikleri bulunur de...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover Nedir? Ne İşe Yarar? 
Coilover, araç tutkunlarının heyecanını ve merakını tetikleyen bir sürüş konseptidir. Bu teknoloji, adrenalin tutkunları için adeta bir heyecan kaynağıdır. Otomobilin süspansiyon sistemine entegre edilen bu özel yapı hakkında daha fazla detayı içe...
Ekleme Tarihi: 19.10.2023