Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar

Elektrikli Araba Renault Twizy Özellikleri

Eklenme Tarihi:
14 Aralık 2022
 Elektrikli Araba Renault Twizy Özellikleri

Renault elektrikli araç piyasasında erken denemeler yapan firmalardan birisi. Renault Twizy serisi ise bu denemeler arasında ilklerden olup piyasanın ucuz araçları arasında yer alıyor. Bu içerikte Renault Twizy fiyatları nelerdir, performansı nasıldır ve menzili nedir gibi çeşitli sorulara yanıt bulunabilmektedir.

Renault Twizy Genel Özellikleri Nelerdir?

Renault Twizy yapı olarak standart bilinen araçların elektrikli karşılığı konumunda değil. Smart markası ile piyasaya çıkan tek kişilik araçlara yapı olarak oldukça benzeyen araç standart araba sürücülerine hitap eden bir yapıda değil. Bu sebeple performans ve batarya kapasitesini değerlendirirken standart bir hatchback 90 beygir araç ile kıyaslamak yanlış olacaktır.

Yaygın olmaması sebebi ile alışılagelmişin dışında olan Renault Twizy 2012 yılında çıkan yapısını çok fazla değiştirmedi. 45 ve 75 olmak üzere iki farklı modele sahip. Aracın bu değerlere göre sınıflanmasının sebebi sunduğu hız olarak nitelendirilir.

Twizy iki farklı motor seçeneğine sahiptir. İki motor da elektrikli olup farklı menzil ve hız performansı sunmaktadır. Twizy kasa olarak değişken olmasa da iki farklı renk seçeneğine sahiptir. Bunlar ise Kırmız ve Gri Mavidir.

Aracın diğer araç tipleri göz önüne alındığında daha mobil durması şarj edilmesi konusuna da etki etmektedir. Aracın reklam sloganlarında genel olarak “evde şarj edilebilen” vurgusu yapılmaktadır. Araç donanımında sunulan aksesuarlar ile beraber standart bir elektrik şebekesinde normale oranla daha yavaş olacak şekilde şarj etmek mümkündür.

Genel özelliklerin dışında kalan performans, fiyat ve diğer elektrikli araçlara oranla farklılıklarına dair detaylı içerikler ilerleyen bölümlerde yer almaktadır.

Renault Twizy Performansı Nasıldır?

Diğer elektrikli araç modellerinden bahsederken performans konusunda standart fosil yakıt yakan motorlu araçlar ile çok fark olmadığı söz edilebilir. Fakat konu Renault Twizy’ye geldiğinde ise aynı doğrultuda bir karşılaştırma yapmak yanlış olacaktır. Aracın yapısı ve enerji üretimi gibi konularda çok mobil olması üst düzey bir araç performansı sunmasına engeldir.

Aracın 0km/s’den 50 km/s’ye hızlanabilmesi tam olarak 6.6 saniye sürmektedir. Araç maksimum hız konusunda diğer modellerden altta olduğu için 0 ile 100 km/s arası hızlanma olanağı bulunmamaktadır.

 

Renault Twizy Menzili Nedir?

Renault Twizy için Hafif Taşıtlar için Dünya Genelinde Uyumlu Test Prosedürü doğrultusunda yapılan testlerde tam şarj ile 100 km mesafe alabileceği ortaya konmuştur. Şehir içerisinde basit kullanımlar için ekonomik olması sebebi ile bu yapısı ve tüketim miktarı ile kısa mesafelerde uzun süre ekonomik bir yol olarak da tercih edilebilir durumdadır.

Şehir dışı yolculuklarda tercih edilmesi zor bir model olmasına karşın iyi bakılması ve yükseltme yapılması durumunda farklı performans elde etmek de mümkündür. Belirlenen 100 km menzil yalnızca iyi bakılmış ve sıfır Renault Twizy’ler için geçerlidir. İkinci el alınan ve batarya ömrü aşılmış olan araçlardan benzer performans almak oldukça güçtür.

Renault Twizy Hız Sınırı Nedir?

Bir araba için hız konusunda çok fazla değerleri görmek tatminkar bir parametre olsa da işin ucunda Renault Twizy gibi mobil bir araç var ise bu konuyu ikinci plana atmak gerek. Oldukça ekonomik olması sebebi ile Renault Twizy hız sınırı da her iki motor seçeneğinde de alışılagelmişten daha düşük seviyelerde seyretmektedir.

Giriş seviyesi olan 45 modelinde maksimum güç 5 beygir ve tork ise 33 Nm olarak karşımıza çıkar. Bu motordan elde edilebilecek maksimum hız ise 45 km/s’dir. Diğer gelişmiş seviye olan 75 modelinde ise 17 beygir ve 57 Nm tork ortaya çıkmaktadır ve bu değerler altında maksimum olarak 80 km/s hıza ulaşılabilmektedir. Aracın 0-100 km/s hızlanma grafiğinin olmaması da motorlarının gücü sebebiyledir.

Renault Twizy Batarya Ömrü Ne Kadar?

Twizy batarya ömrü için ifade edilebilecek değer Renault tarafından araca yönelik verilen garanti sınırı denilebilir. Verilen garantide batarya özelinde iki taraflı bir sınır bulunmaktadır. 3 yıl ve 50.000 km birimlerinden hangisi önce dolar ise garanti bitmiş varsayılır. Bu doğrultuda Twizy batarya ömrü sağlıklı kalması bakımından 50.000 km denilebilir. Fakt şuna dikkat etmek gerek eğer 3 yıl geçmesine karşın 50.000 kilometre yapılmadıysa yine de araç garanti kapsamı dışına çıkar.

Renault Twizy ve Renault Zoe  Arasındaki Farklar Nelerdir?

Reanult Twizy ve Renault Twizy arasındaki farklıları üç farklı kategori altında değerlendirmek gerekir. Batarya, performans ve dış donanım.

Batarya

Batarya konusundaki parametreyi en hızlı tam şarj ve %0 ile %80 arası ev tipi şarj süresi olarak ayırmak mümkündür. Menzil ve diğer parametreler de aşağıda yer almaktadır.

  • Renault Twizy ’nin en hızlı tam şarj süresi 3 saat 30 dakika, Renault Zoe’nin ise 1 saat 29 dakikadır.
  • Tam şarj ile Renault Twizy ’nin menzili 100 km, Renault Zoe’nin 395 km’dir,
  • Renault Twizy ’nin batarya kapasitesi 6,1 kWh, Renault Zoe’nin ise 52 kWh’dir,

Performans

  • Renault 17 beygirdir ve 5 beygir seçenekleriyle yer alırken, Renault Zoe’nin 108 beygir motor gücüne sahiptir,
  • Renault Twizy ’nin 57 Nm ve 33 Nm tork değeri sunarken, Renault 225 Nm sunmaktadır.
  • Renault Twizy maksimum 80 km/s ve 45 km/s hıza ulaşırken, Renault Zoe 135 km/s hıza ulaşmaktadır.
  • Renault Twizy 0 ile 50 kilometre arasında 75 modelinde 6,6 saniyede çıkarken, Renault Zoe  3,9 saniyede 50 km/s hıza ulaşmaktadır.

Dış Donanım

  • Renault Twizy  mobil, yapıca küçük tek kişilik bir araçtır, Renault Zoe ise yapı olarak standart bir 5 kapılı Hatchback ile aynı yapıdadır.
  • Renault Twizy 2, Renault Zoe ise 5 farklı renk seçeneği ile satışa sunulur.

 

 

Renault Twizy Fiyatları Nedir?

Reanult Twizy için fiyat parametresini belirlemek resmi kaynaklar bazında oldukça güçtür. Araç şu an için yerel galerilerde ve sayıca az birkaç Renault bayisinde bulunmaktadır. Buna ek olarak Renault sayfasında bir fiyatlandırma da yer almamaktadır. Aşağıdaki fiyat 2021 model için sunulan 2. El araç ilanları göz önüne alınarak belirlenmiş ve resmi olarak doğrulatılmamıştır.

Renault TWİZY 75 2021 2. El Fiyat Aralığı: 340.000 TL – 400.000 TL

 

Yazar : Çetaş Dijital

2019 RENAULT CLIO 5
2019 RENAULT CLIO 5
Bursa’da üretimi yapılan Renault Clio 5 ile vaat edilen devrim gerçekleşti. Clio, 10 inçlik dev ekranla, dijital sayaçlarla ve yükseltilmiş konsolu ile ayırt edilen Smart Cockpit adlı tamamen yeni bir kokpit ile çıkış yapacak.
Ekleme Tarihi: 01.03.2019
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
Keyif ve konforu bir arada tutan Opel Grandland X çift renkli tavanı, ses yalıtımı, motor gücü ve şık tasarımıyla otomobil sevenlerin yeni gözdesi…
Ekleme Tarihi: 20.10.2020