Sizin için uygun satış danışmanını arıyoruz

Loading...
Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar   
+
  Aracımı Değerlendir    Beğendiğim Araçlar

Elektrikli Araba Opel E- Mokka Özellikleri

Eklenme Tarihi:
14 Aralık 2022
Elektrikli Araba Opel e- Mokka Özellikleri

2021 yılında Bild tarafından yapılan değerlendirme 25.000 Euro altında en iyi elektrikli araba Opel e-Mokka seçilmiştir. Elektrikli araç piyasasına etkileyici bir giriş yapan araç SUV elektrikli araçlar arasında oldukça popüler konumda. Bu içerikte Opel e-Mokka fiyatları, enerji performansı ve hızlanma performansı gibi birçok konu hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Opel e-Mokka Genel Özellikleri Nelerdir?

Hem enerji tasarrufu olsun hem performans alınsın hem de uzun yıllar kullanılabilsin gibi kriterler var ise Opel e-Mokka en güçlü adaylar arasında yer alıyor. Oldukça modern ve spor tasarıma sahip araç, dış görünüşü ile de oldukça tatmin edici konumda. SUV yapısında olan araç performans olarak ortalama üzeriyken enerji tüketiminde de rakiplerinin önünde yer almakta. Fiyat konusunda ise bir hayli tatmin edici.

Oldukça üzerine düşülmüş bir seri olması sebebi ile farklı opsiyonlara sahip araç 6 farklı renkte alınabiliyor. Bu renkler Arktis Beyaz, Kontrast Gri, Karbon Siyah, Kozmos Kırmızı, Voltaik Mavi ve Ikone Yeşil. Bunlara ek olarak karbon tavan ve ön kaput görünümlü modeli de ayrıca satışa sunulmakta.

Dış görünüş ve dizayn olarak Almanya’nın en popüler SUV’ları arasında yer alan Opel Mokka ile nerede ise aynı olan araç performans konusunda da çok büyük farklılıklara sahip değil. Tabi eklemek gerek; Mokka için daha fazla renk ve karbon bileşen opsiyonu da bulunmakta.

Peugeot e-Mokka için Eco, Normal ve Spor olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunuyor.

Eco sürüş modu daha çok menzil artırma ve şehir için elektrik tüketimini azaltma amacı ile tasarlanmış bir mod. Mod içerisinde batarya tasarruf moduna alınarak daha az enerji harcamasına katkıda bulunuyor. Bunun ile beraber performans tarafından belli başlı kayıplar olduğunu da eklemek gerek.

Normal sürüş modu ise konfor ve gündelik kullanımı ön plana çıkaran bir sürüş sunmakta. Spor modu gibi menzil seviyesini düşürmemesinin yanı sıra aracın performansının da hissedilebildiği bir mod. Konforlu kullanım ve sürüş modları arasında geçiş yapmanın önüne geçmek için ideal mod demek yanlış olmaz.

Herkesin tahmin edeceği üzere Spor modu ise alışık olunduğu gibi araçtan en üst düzey performansı almak üzerine kurulu. Aracın sunduğu maksimum hız ve en kısa hızlanma bu modda bayağı tatmin edici seviyelerde.

Tüm sürüş modları kendine özel olarak farklı pedal hissiyatlarına sahip. Aracın kullanım tipine göre tasarlanan bu hissiyat eğrisi oldukça mükemmel ve keyifli bir sürüşe de davetiye çıkarmakta. Bunun yanı sıra direksiyon tepkimeleri de değişebilir nitelikte.

Opel e-Mokka Performansı Nasıldır?

Elektrikli araçlardaki hızlanma performansları göz önüne alındığında Peugeot e-Mokka oldukça güçlü bir araç denilebilir. Araç 0’dan 100 kilometre hıza yaklaşık olarak 9,2 saniyede ulaşmakta. İşin ilginç tarafı ise hızlanma süresi benzinli olan Opel Mokka araçlarda da aynı. Opel e-Mokka elektrikli bir araç olmasına karşın hızlanma konusunda diğer araçlardan aşağı kalır durumda da değil.

Benzinli modellerde 230 Nm tork değeri ile karşılaşılırken Opel e-Mokka’da bu değer 260 Nm seviyelerinde seyretmekte. Motor gücü bazında ise diğer araçlarda 130 beygir değeri ile karşılaşılırken, e-Mokka’da bu değer 136 beygir seviyelerinde.

Opel e-Mokka Menzili Nedir?

SUV kasa elektrikli araçlarda sıkça karşılaşılan görece düşük menzil oranı Opel e-Mokka için de geçerli. Sunulan yüksek performansa oranla çok düşük olmayan menzil tam olarak 327 km. Bu mesafe için düşük denilmesi halinde ilk olarak aracın sunduğu performans ve konfor göz önüne alınmalıdır. Bunun yanı sıra şarj edilmede sunulan süreler de oldukça tatmin edici seviyelerde.

Opel e-Mokka halka açık hızlı şarj istasyonlarında 30 dakika gibi kısa bir sürede 0’dan %80 doluma ulaşabiliyor. BU değer 100 kW güç için geçerliyken, 50 kW sunulan alanlarda da 45 dakikada aynı dolum seviyelerini yakalıyor. Aracın sunduğu yüksek performans ve konfor göz önüne alındığında şarj edilme süresi ve menzili oldukça etkileyici demek yanlış olmaz.

Opel e-Mokka Hız Sınırı Nedir?

Diğer elektrikli araçlarda da dikkat çeken ve insanlarda soru işareti oluşturan bir durumda belirlenen hız sınırlarıdır. Alışılagelmiş benzinli ve dizel araçlarda 190 km/s 200 km/s gibi hızlara ulaşılması göz önüne alındığında elektrikli araçların hız sınırları düşük kalsa da amaçları ve kullanım biçimleri oranında normal olarak daha düşük seyrettikleri belirtmek gerek.

Elektrikli araçlarda ortalama olarak 130 ile 140 km/s hıza rastlanılırken Opel e-Mokka 150 km/s maksimum hızla ortalamanın üzerinde performans vermekte. Spor elektrikli araçlarda bile 200 km/s hızların en üst sınır olduğu düşünüldüğünde elektrikli araçlar için hız sınırı kavramı daha rahat anlaşılabilir. Ayrıca eklemek gerek Mokka’nın benzinli versiyonları için de maksimum hız 200 km/s.

Opel e-Mokka Batarya Ömrü Ne Kadar?

Opel araçlarda garanti politikası standart olduğu için kilometre elektrikli araçlar için de geçerli durumda. 3 yıl veya 100.000 kilometre olarak belirlenen garanti sınırı ise herhangi bir batarya ömrü ibaresini işaret etmemekte.

Araç için yayımlanan Almanca broşürde batarya için ömür ibaresi verilmese de bazı bağımsız araştırmalara yer veriliyor. Bu araştırmalarda batarya ömrünün 250.000 km ile 500.000 km arası olduğu ifade edilmekte.

Opel e-Mokka Fiyatları Nedir?

Çoğu elektrikli araçta olduğu gibi Opel e-Mokka için de tüm platformlarda tek bir fiyat belirtilmekte. Opsiyonel olarak eklenen özellikler hariç hesaplanan tavsiye edilen satış fiyatı aşağıda yer almaktadır.

Opel e-Mokka 2022 için Tavsiye Edilen Satış Fiyatı: 809.900 TL’dir.

Belirlenen Opel e-Mokka 2022 fiyatı resmi olarak talep formu içerisinde direkt Opel tarafından belirtilmiştir. Araç rengi, opsiyonel donanımlar ve satıcı bayi gibi değişkenler özelinde daha farklı fiyatlar ile karşılaşmak mümkündür.

Yazar : Çetaş Dijital

2019 RENAULT CLIO 5
2019 RENAULT CLIO 5
Bursa’da üretimi yapılan Renault Clio 5 ile vaat edilen devrim gerçekleşti. Clio, 10 inçlik dev ekranla, dijital sayaçlarla ve yükseltilmiş konsolu ile ayırt edilen Smart Cockpit adlı tamamen yeni bir kokpit ile çıkış yapacak.
Ekleme Tarihi: 01.03.2019
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
GRANDLAND X ALMAK İÇİN 5 NEDEN
Keyif ve konforu bir arada tutan Opel Grandland X çift renkli tavanı, ses yalıtımı, motor gücü ve şık tasarımıyla otomobil sevenlerin yeni gözdesi…
Ekleme Tarihi: 20.10.2020